Ordu'da 510 rakımlı Boztepe'de yamaç paraşütü parkur alanında yamaç paraşütü faaliyetleri, Türkiye'de deniz üzerine ilk kurulan Ordu- Giresun Havalimanında uçak trafiğinde yaşanacak artış ve uçakların alçalma hattında kaldığı gerekçesiyle durduruldu.
Türkiye'nin ilk yamaç paraşütü uçuş alanlarından biri olmasının yanında hem karayolu hem de teleferikle ulaşımın sağlandığı 510 rakımlı Boztepe'de yamaç paraşütü faaliyeti Altınordu Kaymakamlığınca durduruldu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan ve kentin "seyir terası" olarak adlandırılan, doğal güzelliğinin yanında yamaç paraşütü severlerin de ilgi odağı haline gelen Boztepe ile ilgili olarak Ordu-Giresun Havalimanı trafiğinde yaşanacak artış ve AIP (Havacılık Bilgi Yayını) Ek'inde alınan 10 pisti localizer-only usulü (IAC-4) alçalma hattında kalması nedeniyle, yamaç paraşütü faaliyetlerinin uygun olmadığı yönünde görüş bildirdi. Bunun üzerine Altınordu İlçe Kaymakamlığı, bölgede gerekli güvenlik tedbirleri kapsamında, yamaç paraşütü faaliyetini durdurdu.
"Uçaklar için risk oluşturmuyoruz"
Yılda ortalama 50'si yabancı olmak üzere yaklaşık 500 yamaç paraşütü sporcusunun uçuş gerçekleştirdiği, yurt içinden olduğu gibi Almanya, Katar, Suudi Arabistan ve ABD'den de Ordu'ya gelen yamaç paraşütü pilotlarının sahilden teleferikle 7 dakikada çıktığı Boztepe, Türkiye'de en iyi ve risksiz uçuş olarak biliniyor.
Ordu Sportif Havacılık Yamaç Paraşütü Kulübü Başkanı Tarık Yıldırım, yamaç paraşütünün kentin turizmine büyük katkı sağladığını, Boztepe'nin de paraşüt ile daha cazibeli bir hale geldiğini belirtti. Yıldırım, 2012 yılından bu yana yaklaşık 40 pilotla Ordu'da yamaç paraşütü sporunu ilga etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bugüne kadar motorlu hava araçları dediğimiz uçaklar ne biz onlara yakın uçtuk ne de onlar bize yaklaşmıştır. Bugüne kadar en ufak bir risk oluşmadığı gibi bir kaza ihtimali bile oluşmadı. Ordu-Giresun Havalimanının inişine herhangi bir risk oluşturduğumuzu kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü Boztepe 510 metre yüksekliğinde bir tepe. Yamaç paraşütçüsü havalandıktan sonra 510 metrenin üzerine çıkmaz, süzülerek aşağı iner. Sürekli alçalır. O yüzden bir yamaç paraşütünün uçağa kesinlikle engel olacağını düşünmüyorum. Bunun Ordu turizmine çok büyük bir darbe olacağını düşünüyorum. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu kararını kaldırması için gerekli çalışmaları yapacağız. Kararın yeniden gözden geçirilmesini bekliyoruz" dedi. - ORDU
Son Dakika › Güncel › Ordu'da Yamaç Paraşütüne 'Uçak' Engeli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?