Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aksaray'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aksaray'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aksaray\'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray'a 15 önemli yatırım müjdesi ile geldiklerini, bunların toplam maliyetinin 351 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi.

08.11.2012 18:37

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aksaray'a 15 önemli yatırım müjdesi ile geldiklerini, bunların toplam maliyetinin 351 milyon 500 bin lira olduğunu söyledi.

Eroğlu, Niğde'den sonra ziyaret ettiği Aksaray'da Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulu bahçesindeki fidan dikme törenine katıldı. Vali Selami Altınok ve Belediye Başkanı Nevzat Palta ile birlikte yağmur altında fidan diken Eroğlu, daha sonra okul bahçesindeki öğrencilerle sohbet etti.

Ardından Valiliğe geçen Eroğlu, burada Vali Altınok'tan kentle ilgili bilgi aldı. Eroğlu, Aksaray'a 15 önemli yatırım müjdesi ile geldiklerini ifade etti. Bunların toplam maliyetinin 351 milyon 500 bin lira olduğunu dile getiren Eroğlu, 2012 ve 2013 yıllarını Aksaray'da yatırım açısından hamle yılı ilan ettiklerini vurguladı.

Aksaray'da sanayi, tarım ve hayvancılığın sürekli geliştiğini, bunlar için de suya ihtiyaç duyulduğunu anlatan Eroğlu, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Aksaray'da önemli projeler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Eroğlu, 15 yatırım müjdesinin 11'inin DSİ'ye ait olduğunu ve Aksaray'ın da Konya Ovası Projeleri'ne (KOP) dahil edildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ortaköy Çiftevi 2 Göleti ve Sulaması ile 4 bin 40 dekar arazi sulanacak. 2013'te tamamlanması planlanıyor. Ağaçören Kütüklü Göleti Sulaması'nın da ihalesi yapıldı. Bin 670 dekar alan borulu sistemle sulanacak. Sağırkaraca Göleti ile de bin 450 dekar arazi sulanacak."

Aksaray'ın orman varlığının çok az olduğunu, bu konuda bakanlığına bağlı kurumların çalışma yapacağını aktaran Eroğlu, "2012 yılında Aksaray'da 17 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacak. Bunun yanı sıra Ceviz ve Badem Eylem Planı çerçevesinde 2013 yılında 10 dekar ceviz, 50 dekar badem ağaçlandırması da geçekleştirilecek" diye konuştu.

2012 yılında Aksaray'da 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulduğunu, bunların açılışlarının 12 Aralık'ta yapılacağını söyleyen Eroğlu, 2013 yılında da Ağaçören, Sarıyahşi ve Gülağaç'ta olmak üzere 3 tane daha otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulacağını bildirdi.

Eroğlu, Aksaray, Niğde ve Afyonkarahisar'daki yer altı sularında arsenik problemi olduğunu ifade ederek, "Aksaray'da bu sorunu çözmek için buraya çok güzel bir arıtma tesisi kurduk. Artık memba suyu gibi su içmek mümkün olacak" dedi.

"Bin Günde Bin Gölet Projesi" kapsamında çalışmalarının sürdüğünü, ilan ettikleri sürede göletlerin hepsini tamamlayacaklarını aktaran Eroğlu, bu kapsamda Aksaray'da 6 göletin çalışmasını yaptıklarını, bu sayının daha da artabileceğini belirtti.

Konuşmanın ardından Vali Altınok, Eroğlu'na Taşpınar halısı ve Yusuf Hakiki Baba'nın kitabını hediye etti.

Muhabir: Ersin Altınsoy

Yayıncı: Ahmet Kayır - AKSARAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Aksaray'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement