Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Karaman'da - Son Dakika
Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Karaman'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Karaman\'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karaman'da 6 tesisin toplu temel atma törenine katıldı.

07.07.2012 13:49

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karaman'da 6 tesisin toplu temel atma törenine katıldı.

Eroğlu, merkeze bağlı Yeşildere beldesindeki İbrala Barajı'nda düzenlenen temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Karaman'a her defasında heybeleri dolu olarak geldiklerini söyledi.

Bugün de 157 milyon liralık dev yatırımla Karaman'a geldiklerini dile getiren Eroğlu, temeli atılacak yatırımların başta Karaman olmak üzere tüm memlekete hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

İbrala Barajı'nın yıllar önce temelinin atıldığını ancak bir süre sonra unutulduğunu anlatan Eroğlu, "Burada su, altından daha kıymetli. Bunun farkındayız. Bu yüzden bizzat buraya geldim. Hiçbir şehri susuz bırakmayız. Biz geleceği planlıyoruz. Günü kurtarma değil. 2045-2050 yılına kadar tüm Karamanlılar'a su vereceğimiz bir tesis yapacağız" dedi.

Eroğlu, Hükümet'in yaptığı yatırımlar sayesinde her gün yeni, güzel şeylerin olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Dünya Liderimiz, Başbakanımız sayesinde, dünyada kriz olmasına rağmen Türkiye'de kriz yaşanmadı. IMF'ye olan borcumuzu da takır takır ödüyoruz. Başbakanımız G-20 toplantısı için Meksika'ya gittiğinde, IMF bizden borç istedi. Dünyada başı dik, güçlü bir Türkiye var. Daha da güçleneceğiz. Çünkü Başbakanımız bize büyük hedefler gösterdi. Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur. Biz büyük milletin, şanlı bir ülkenin torunlarıyız. Şanlı bir bayrağımız var. 26. sırada aldığımız ekonomimizi, 16. sıraya yükselttik ama bu bizi tatmin etmez. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına yükselteceğiz."

-"İstanbul'da 2070 yılına kadar suyumuz var"

Göreve geldiklerinde 49 şehrin suyunun bitmek üzere olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "49 şehrimize su getirdik. Ne zamana kadar biliyor musunuz- En az 2045 yılına kadar, 2050 yılına kadar. İstanbul'da ise 2070 yılına kadar suyumuz var. Şu ana kadar kimseyi susuz bırakmadık. Bundan sonra da bırakmayacağız" diye konuştu.

Ağaçlandırmada da büyük seferberlik başlatıldığını anlatan Eroğlu, Karaman'da son 8 yılda 500 bin dönüm arazide ağaçlandırma çalışması yapıldığını, geçen yıl itibariyle 25 milyon fidanın Karaman'da toprakla buluşturulduğunu bildirdi.

Karaman'a yatırımların yapılmaya devam edeceğini belirten Eroğlu, temeli atılacak 6 tesisin maliyetinin 157 milyon lira olduğunu, bu yatırımların artarak devam edeceğini vurguladı.

Eroğlu, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte butona basarak, İbrala Barajı Sulaması, Karaman İçme Suyu İsale Hattı, Sarıveliler Göleti Sulaması, Ermenek Barajı Kazancı-Ardıçkaya- Yeşilköy Bağlantı Yolu, Burhan Göleti ve Sulaması, Bucakkışla Regülatörü ve HES Projesi'nde ilk harcı attı.

Törene, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muhabir : Rıfat Yerlikaya

Yayıncı : Ahmet Kayır - KARAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Karaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement