OSM: Personelin Hakkı Korunacak - Son Dakika
Güncel

OSM: Personelin Hakkı Korunacak

OSM: Personelin Hakkı Korunacak

Şanlıurfa'da devredilmesinin ardından mevcut personelinin işten çıkarılma endişesi yaşadığı OSM Orta Doğu Hastanesi'nde yeni yönetim, söz konusu iddiaları yalanladı.

01.02.2016 12:39

Şanlıurfa'da son günlerde ismi, çalışanlarını işten çıkaracağı ve onların özlük haklarını karşılamayacağı şeklinde haberlerle gündeme gelen Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'nin yeni yönetimi, söz konusu iddiaları yalanladı. Yeni yönetim, hiçbir personelin işten çıkarılmayacağı ve tüm personelin özlük haklarının korunacağı taahhüdünde bulunuyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) geçtiğimiz ay Özel OSM Ortadoğu Hastanesi'yle anlaşmasını yenilemeyeceğini açıklamıştı. SGK'nın bu kararı üzerine Özel OSM Ortadoğu Hastanesi Yönetimi, hem yönetim değişikliğine gitmiş hem de Türkiye'deki büyük hastane zincirlerinden birisiyle hastanenin sağlık hizmetini sürdürmesi için görüşmeler yapmıştı. Bu görüşmeleri belli bir aşamaya gelmişken hastanede çalışan yaklaşık 800 personelin ne olacağı sorusu akıllara gelmişti. Geçtiğimiz hafta içinde çalışan personelin işten çıkarılacağı, özlük haklarının ellerinden alınacağı şeklinde haberler medyada yer almış, hatta bir kısım personel hastane önünde protesto amaçlı basın açıklaması dahi yapmıştı. Bu haberlerin basında yer alması üzerine hastanenin yeni yönetimi bir açıklama yaparak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Yeni yönetimden Opr. Dr. Turgay Yüksel tarafından Gazete İpekyol'a yapılan açıklamada; hiçbir işçinin işten çıkarılmayacağı, işçilerin bütün özlük haklarının korunacağı ve yeni yönetimin oluşturulmasıyla cemaatle bütün ilişkilerin kesildiği vurgulandı. İşte Turgay Yüksel'in yeni yönetim adına yaptığı açıklama…

YÜKSEL: YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİK

"2008 yılında açmış olduğumuz Özel OSM Ortadoğu Hastanesi, bölgeye büyük çaplı hizmet veren tam teşekküllü bir hastaneydi. Bölgenin tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir hastaneydi. Yaklaşık bir ay önce Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) bizimle anlaşmayı yenilememesi üzerine SGK'lı hasta bakmamaya başladık. O süreçte malum konularla ilgili, cemaatle ilgili sıkıntılar olduğunu anladık. Kendi açımızdan yeni yapılanmaya gittik. Bu yeni yapılanmada yönetimimizi değiştirdik. Ortaklardan altı kişi yeni yönetime geldi. Cemaatle adı geçen arkadaşlar bizden ayrıldılar. Bunlar hisselerini sattılar. Şu anda tamamen yeni bir yapılanma içerisinde olan bir hastaneyiz. Eskiyle bağlantılı olan kritik her bölgedeki temizlik olayını da yapmış bir vaziyetteyiz.

'CİDDİ BİR ANLAŞMAYA VARDIK'

Bu süreç içerisinde SGK'yla anlaşma olmadığı için çeşitli sıkıntılar yaşadık. Malumunuz, masrafları olan bir kurum. Personel ödemesi olan bir kurum. Bunları karşılamak için mutlaka SGK'lı hasta bakmamız lazım. Devletle olan sıkıntıyı aşamadığımızdan bizimle görüşen gruplar vardı. Adını veremeyeceğimiz ama herkesin bildiği bir sağlık zinciri bizimle görüştü ve çok ciddi bir anlaşmaya vardık. İnşallah yakın zamanda anlaşma tamamlanacak. O sağlık zinciri, OSM'nin ismi değişerek Urfa'ya hizmet vermeye devam edecek.

'BİR KİŞİ BİLE İŞTEN ÇIKARTILMAYACAK'

Son zamanlarda basına yansıyan bazı iddialar bizi rahatsız etmeye başladı. Bu iddiaların gerçekle ilgisi, alakası yoktur. Bunu net bir şekilde ifade ediyoruz. Birincisi, birkaç televizyon kanalında, çalışan 800 personelin işsiz kalacağı, bunların işe alınmayacağı, kış gününde hepsinin mağdur olacağı yönünde haberler çıkmıştı. Bu kesinlikle doğru değildir. Gerçekle hiçbir ilgisi alakası yoktur. Tam tersine biz yeni şirketle anlaşırken bunların taahhüdünü aldık ve onlar da bize bu taahhüdü verdi. Bu 800 elamanın tamamı, bir kişi bile işten çıkmadan hepsi yeni şirkete devredilecek. Bu konu kesinlikle bu şekildedir. Bir kişinin bile işten çıkarılması söz konusu değildir.

ÖZLÜK HAKLARI

İkinci bir konu, çalışanların özlük haklarıyla ilgilidir. Onunla ilgili de basına bazı yanlış aksamalar olmuştur. Bu konuda yeni yönetimdeki ortaklar olarak kesinlikle çok büyük maddi-manevi fedakarlıklar yaparak, gerekirse mal varlığımızı da satarak ki bunun ispatı çok kolaydır, bu personelin özlük haklarını elimizden geldiğince, fedakarca ve onları da memnun edecek şekilde anlaşma yoluyla çözmeye çalıştık. Ve şu anda yüzde 90 civarında çözmüş vaziyetteyiz. Onlar da bize mutlu bir şekilde imzalarını attılar. Yeni şirkette bizimle birlikte çalışmaya devam edecekler. Aynı görevlerine devam edecekler. Bu konuda kesinlikle bir sıkıntı yoktur. Biz, buradayız ve bir yere gitmiyoruz. Sözümüzün de arkasındayız. Bütün personeller bizim dostumuz, tanıdığımız ve yakınlarımızdır. Onlarla daha uzun yıllar yüz yüze, göz göze olacağız. O yüzden bu konuda bir sıkıntı asla olmayacaktır. Hastanemiz, son bir ayda SGK'yla anlaşması olmamasına rağmen personelin maaşını kuruşu kuruşuna ödemiştir ve ödemeye de devam edecektir.

'CEMAATLE ALAKAMIZ YOKTUR'

Cemaatle hiçbir bağlantımız kalmamıştır. Ankara'nın bize söylediği, bürokrasinin bize söylediği; devletin, hükümetin rahatsız olduğu bazı arkadaşlarımız vardı. Onların bizimle ilişkisi tamamen kesildi. Hem yönetim olarak ilişkileri kesildi hem de şirket ortaklığından çıkarıldılar. Bu hisseler cemaatle alakası olmayan arkadaşlarımız tarafından satın alındı. Artık cemaatle uzaktan yakından ilgimiz alakamız kalmadı. Şu andaki yönetimimiz altı kişiden oluşmaktadır. Opr. Dr. Mithat Yazar, Opr. Dr. Zeki Mil, Opr. Dr. Rafet Keleş, Uzm. Dr. Salih Güneş, Uzm. Dr. Mustafa Sedat Bozkurt ve ben Turgay Yüksel yeni yönetime gelen isimler olmuştur. Eski yönetimden hiç kimse yeni yönetime girmemiştir. Yani eski yönetimden oluşan beş kişi tamamen devre dışı kalmıştır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel OSM: Personelin Hakkı Korunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement