Osmaniyeli Mavi Marmara Gemisi Mağdurları İstanbul'a Gitti - Son Dakika
Güncel

Osmaniyeli Mavi Marmara Gemisi Mağdurları İstanbul'a Gitti

Osmaniyeli Mavi Marmara Gemisi Mağdurları İstanbul\'a Gitti

İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 Türk'ün öldüğü baskına ilişkin 40 kişinin İsrail'e açtığı tazminat davasıyla ilgili Osmaniyeli 2 mağdur da mahkemeye katılmak için İstanbul'a gitti.

05.11.2012 19:26

İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 Türk'ün öldüğü baskına ilişkin 40 kişinin İsrail'e açtığı tazminat davasıyla ilgili Osmaniyeli 2 mağdur da mahkemeye katılmak için İstanbul'a gitti.

Mavi Marmara gemisi mağdurlarından Osmaniyeli Sıtkı Pişkin (70) ve Musa Çiftçi (35), kendilerine destek veren IHH ve Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği (İLSAN-DER) mensupları ile birlikte akşam özel otobüs ile İstanbul'a hareket etti. İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 Türk'ün öldüğü baskınla ilgili İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek ceza davasının ardından, baskında gemide bulunanlar için maddi ve manevi tazminat davası açıldığını belirten Mavi Marmara mağduru Sıtkı Pişkin, "Mavi Marmara gemisine gönüllü olarak katılmıştım. Şimdi İsrail'in yargılanması mahkemesi var. İsrail'in yargılanmasını görmek bizi mutlu ediyor. Bundan dolayı olayda hayatını kaybeden arkadaşlarımızın ruhlarının da rahat edeceği kanaatindeyiz. Gemideki arkadaşım Musa ve bizlere destek verenler ile birlikte mahkemeye katılacağız" dedi.

Diğer yandan; Mavi Marmara gemisine yapılan baskında yaralanan ve tedavi gören Musa Çiftçi ise, "Öncelikle bu yolda bizlere destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. İsrail'in bu yargılanma sürecinde bizim yanımızda olan, bize destek olan herkese şükranlarımı bildiriyorum. Bu süreç içerisinde özellikle İsrail'in de şunu bilmesini isteriz. Bugüne kadar yaptığı tüm şeyler İsrail'in yanına kaldı ama bundan sonra yaptığı hiçbir şey yanına kalmayacak ve İsrail bunun bedelini ödeyecek. Biz bedel ödedik, o da bedel ödeyecek ve sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Yolculuğumuza katılan, katılamayıp dua eden ve destekleyen herkese teşekkür ediyorum"

şeklinde konuştu. Çiftçi, mahkemeden iyi sonuç çıkacağını, çünkü davalarında haklı olduklarını da sözlerine ekledi.

Çiftçi ve Pişkin'in yanında, IHH Osmaniye Gönüllüleri ve İLSANDER üyeleri de aileleri ile birlikte destek amaçlı otobüsle İstanbul'a gitti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmaniyeli Mavi Marmara Gemisi Mağdurları İstanbul'a Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement