(Özel Haber) Fedakar Anne Oğlunun Engellerini Yıktı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Fedakar Anne Oğlunun Engellerini Yıktı

(Özel Haber) Fedakar Anne Oğlunun Engellerini Yıktı

Eskişehir'de yaşayan doğuştan zihinsel engelli 17 yaşındaki Mehmet Bakır Eğilmez, Ticaret Borsası Anadolu Lisesi 10.sınıfı teşekkür ve onur belgeleri ile bitirdi.

14.06.2013 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de yaşayan doğuştan zihinsel engelli 17 yaşındaki Mehmet Bakır Eğilmez, Ticaret Borsası Anadolu Lisesi 10. sınıfı teşekkür ve onur belgeleri ile bitirdi. Yıllardır çocuğunun eğitimi için mücadele veren Nuray Eğilmez ise, oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

Okula başlamasından itibaren 11 yıldır bir an oğlunun yanından ayrılmayan ve teneffüslerde ders notlarını çalıştıran anne Nuray Eğilmez, bugün başarılı bir karne alan Mehmet Bakır Eğilmez'in başarısına ortak oldu.

Tek çocuğu olan Mehmet Bakır'ın eğitimi için okula yıllardır ailece gittiklerini ve her zaman arkasında olduklarını ifade eden anne Nuray Eğilmez, "İlköğretimden beri derslerini ben, bazen de arkadaşları çalıştırıyor. Okula ailece gidiyoruz. Mehmet gibi ben de okuyorum. Teneffüslerde de yardımcı oluyorum. Öğretmenleri de arkadaşları da Bakır'a yardımcılar. Sınav zamanları ona ders notlarını okuyorum. Belki ben onu okulunda beklemeseydim, arkasında olmasaydım bu duruma gelmeyecekti. Engellilere aileleri yardımcı olsunlar istiyorum. Üniversiteyi de inşallah kazanırsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Aslında Mehmet Bakır'ın tüm başarı kendisinin başarısı" dedi.

Eskişehir Ticaret Borsası Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan ve bu yılki başarısı ile teşekkür ve onur belgeleri alan Mehmet Bakır Eğilmez ise üniversitede hukuk okuyarak ileride avukat olmak istediğini belirtti. Eğilmez, "Notlarım gayet iyi. Bir tane 3'üm var, diğerleri hep 4 ve 5. Derslere evde bir saat annemle, iki saat ise arkadaşlarımla çalışıyoruz. Liseden sonra hukuk okuyup avukat olmak istiyorum" diye konuştu.

Mehmet Bakır, daha önce de Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle kent genelinde düzenlenen Peygamber Efendimizin hayatı ile ilgili bilgi yarışmasında jüri özel ödülüne layık görülmüştü. İlerleyen zamanlarda düzenlenecek olan bilgi yarışmalarında da kendisine güvenen Eğilmez, coğrafya ve tarih ile ilgili bilgi yarışmaları ve sınavlara hem okulu hem de şahsı adına her zaman hazır olduğunu söyledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Fedakar Anne Oğlunun Engellerini Yıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement