Kamyoncular Kazan Kaldırdı - Son Dakika
Güncel

Kamyoncular Kazan Kaldırdı

Kamyoncular Kazan Kaldırdı

Balıkesir’de, 250 kamyon şoförü, taşıma ihalesini yabancı firmaya veren fabrikanın önünde eylem yaptı.

14.02.2015 14:19

Balıkesir'de, 250 kamyon şoförü, taşıma ihalesini yabancı firmaya veren fabrikanın önünde eylem yaptı. Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında olan çimento fabrikasını alkışlarla protesto eden kamyoncular, ekmeklerini paylaşmayacaklarını söyledi.

250 nakliye kamyonunun kayıtlı olduğu Balıkesir Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri, çimento fabrikası önünde eylem yaptı. Savaştepe yolu üzerinde bulunan çimento fabrikasının önüne gelen kamyoncular, şirketi alkışlarla protesto etti. Yıllardan beri fabrikanın yüklerini kendilerinin taşıdığını söyleyen kamyon şoförleri, ihalenin İzmir'den başka bir firmaya verilmesinin doğru olmadığını söyledi. Çimentonun tozunu yuttuklarını söyleyen kamyoncular, ekmek paralarının başka şehre gitmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Kooperatif Başkanı Erol Çetin, "Fabrika yetkilisinden telefon geldi. Bizim samimiyetimize inandığını ve güvendiğini ama diğer firma ile ticari anlaşmaları olduğunu söyledi. 'Yarı yarıya bu işi çekin, kavga, gürültü istemiyoruz. Önümüzdeki aylarda işlerimiz daha da artacak' diye izahatta bulundu" dedi.

Balıkesirli kamyoncular, onlarca yıldır yükleri kendilerinin taşıdığını söyleyerek, şirketin teklifini reddetti. Fabrikanın kapısına giderek alkışlarla şirketi protesto eden kamyoncular, haklarını alana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kamyoncular Kazan Kaldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement