(Özel Haber) Suriye'de Cezaevine Düşen Adanalı 3 Kardeşten Biri Veremden Öldü, Esad Cenazeyi Bile... - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Suriye'de Cezaevine Düşen Adanalı 3 Kardeşten Biri Veremden Öldü, Esad Cenazeyi Bile...

(Özel Haber) Suriye\'de Cezaevine Düşen Adanalı 3 Kardeşten Biri Veremden Öldü, Esad Cenazeyi Bile...

Yaklaşık 3 yıl önce diş malzemeleri almak için Adana'dan Suriye'ye giden 3 kardeş, bu ülkede bir kavgaya karıştıkları gerekçesiyle hapse atıldı.

14.12.2013 09:52

Yaklaşık 3 yıl önce diş malzemeleri almak için Adana'dan Suriye'ye giden 3 kardeş, bu ülkede bir kavgaya karıştıkları gerekçesiyle hapse atıldı. Kardeşler cezaevine girdikten sonra iç savaş çıkan Suriye'de adeta cezaevinde unutulan Aydın kardeşlerden biri içerde yakalandığı verem hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetti. Çocuklarının eve dönmesi için her gün dua eden ailesi, kardeşlerden birinin ölüm haberi ile adeta yıkıldı. Ölüm haberinin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen cenazeyi alamayan aile, çocuklarını mezara koyamadığı için iyice perişan oldu.

Alınan bilgiye göre, diş teknisyeni olan ve diş malzemeleri ticaretiyle uğraşan Hasan Aydın (31) kardeşleri Emin (23) ve Ramazan Aydın (21) ile birlikte 3 yıl önce suriye'ye gitti. Henüz iç savaş başlamadan önce sürekli Suriye'ye giderek diş malzemleri alan kardeşler, 8 bin dolar tutarında diş malzemesi almak için Halep'te bir kişiyle anlaştı. Aydın kardeşler, parayı Suriyeli muhataplarına verdi ancak mallarını alamadı. Bunun üzerine taraflar arasında kavga çıktı. Kavgada Hasan Aydın ve karşı taraftan yaralananlar oldu. Olay yerine gelen Suriye polisi, 3 kardeşi tutuklayarak cezaevine koydu. Bu olaydan yaklaşık 1 ay sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı protestolar başladı. Bir süre sonra ise bu protestolar iç savaşa dönüştü. Bu arada Aydın kardeşlerin ailesi de çocuklarını Suriye'den kurtarmak için girişimlerde bulundu ama iç savaş çıktığı için netice alınamadı. 3 kardeş, iç savaşın da etkisiyle iyice kötüleşen cezaevinde hayatta kalma mücadelesi vermeye başladı. Ara sıra telefonla ailesine ulaşan kardeşler, aç susuz cezaevinde kaldıklarını hastalandıklarını ancak ilaç olmadığı için tedavi edilmediklerini, doktora götürülmediklerini söyledi. Bu arada Emin Aydın, cezaevi koşullarından dolayı verem hastalığına yakalandı. Tedavi edilmediği için de hastalığı ilerledi ve 8 Aralık 2013 pazar günü hayatını kaybetti. Kardeşleri Hasan ve Ramazan Suriye'de kardeşlerini kaybetmenin acısını yaşarken, cenaze devlet tarafından alındı. Hasan ve Ramazan ailesine ulaşarak Emin'in hayatını kaybettiğini Beşar Esad'ın adamlarının cenazeyi aldıklarını bildirdi. Bunun üzerine aile, hayatını kaybeden çocuklarının Türkiye'ye getirilmesi için girişimlerde bulundu. Ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen aile çocuklarının cenazesine kavuşamadığı için yıkıldı.

"BAŞBAKANIM, CUMHURBAŞKANIM OĞLUMUN CENAZESİNİ İSTİYORUM"

Acılı anne Hatice Aydın (55), oğlunun fotoğrafı elinde gözyaşları içinde, "Benim oğullarım 3 yıldır Halep'te cezaevinde. Aç susuz kaldı. Çocuklarımdan biri hasta oldu tedavi olmadığı için hayatını kaybetti. Ancak onun cenazesini bile alamıyoruz. Ben Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanım Abdullah Gül'den devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Esad oğlumun cenazesini bile vermiyor. Oraya gömmüşler ben oğlumu istiyorum" diye konuştu.

"3 YILDIR EŞİM YOK"

Hasan Aydın'ın eşi Aynur Aydın ise iki çocukla 3 yıldır eşinin yolunu gözlediklerini belirterek, "3 yıldır uyumuyoruz, yemiyoruz. Eşim orada aç susuz kalıyormuş. Hastalanmış tedavi etmiyorlarmış. Kaynım aynı durumdan dolayı hayatını kaybetti. Eşim 80 kiloydu şimdi 50 kiloya düşmüş. Ne yapacağımızı şaşırdık. 2 çocukla ortada kaldım" diye ağladı.

Hasan Aydın'ın 7 yaşındaki kızı Esma Aydın da babasını çok özlediğini söyleyerek ağladı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Suriye'de Cezaevine Düşen Adanalı 3 Kardeşten Biri Veremden Öldü, Esad Cenazeyi Bile... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement