Özel Sanko Okulları Öğrencilerinin Başarısı - Son Dakika
Güncel

Özel Sanko Okulları Öğrencilerinin Başarısı

Özel Sanko Okulları Öğrencilerinin Başarısı

Gaziantep Özel Sanko Okulları, ulusal ve uluslararası bazı yarışmalarda derece alan öğrencilerini ödüllendirdi.

01.06.2017 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Özel Sanko Okulları, ulusal ve uluslararası bazı yarışmalarda derece alan öğrencilerini ödüllendirdi.

Sanko Holding tarafından dünya birincisi öğrencilere 10 bin, ikincilere 7 bin 500 ve Türkiye birincilerine 5 bin lira para ödülü verildi.

Öğrencilere çeklerini ve plaketlerini Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Özel Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi ve GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve diğer protokol üyeleri verdi.

Vali Yerlikaya, Gaziantep olarak sadece sanayide, ticarette ve hizmet sektöründe değil, ilimde de rekabet ettiklerini belirtti.

Yerlikaya, 3 üniversite, bin 121 devlet okulu ve 80'e yakın özel okulda 511 bin öğrencileri bulunduğunu vurguladı.

Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Bu şehrin yüzde 25 öğrenci. Öyle büyük bir güce sahibiz ki enerjimizin en büyük kısmı gençlerimiz, çocuklarımız. İşin hilesi dürüstlük. Doğru insan ol, iyi insan ol, işini düzgün yap, para kazanmak sonraki iş. Sanko ailesi para kazanmak için bu okulları kurmadı. 'Şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki genel çıtasını çok ileri götüren kıymetli bir nesil yetişsin.' Niyet bu. Niyet bu olunca dünya birinciliği zaten gelir."

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu da hiçbir başarının tesadüf olmadığını kaydetti.

Konukoğu, 16 yıl önce temellerini attıkları okuldan iyi öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini ve verdikleri emek sonucunda şampiyonlar çıkardıklarını belirtti.

Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Bu okuldan dünya ve uluslararası arenalarda yarışan öğrenciler yetiştirebiliyorsak, böyle öğrencilere sahip olabiliyorsak ve böyle neticeler elde edebiliyorsak demek ki insan isteyince emeğini, hünerini gayretini, inancını koyduğu zaman başarılamayacak hiçbir şey yok. Gençler, ülkenin kalkınması sizin gayretlerinize bağlı. Güce ulaşabilmek için diyoruz ki eğitim, eğitim, eğitim... Bizler için en önemli konu bu."

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, çocukları bugünün şartlarına göre değil, gelecek dönemlerin gerektirdiği yeterlilikte ve donanımda yetiştirmek gibi çok önemli sorumlulukları bulunduğunu söyledi.

Öğrencileri merkeze alan ve bireysel farklılıklarını ortaya çıkaran her türlü akademik, sportif ve sanatsal faaliyetlere yer verdiklerini anlatan Toklucu, 2017 YGS'de ilk 10'da 4 ve ilk 50'de 9 öğrencilerinin bulunduğunu kaydetti.

Sosyal ve sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirten Toklucu, çok sayıda takım ve lisanslı sporcuyla ilkokul, ortaokul ve kolejde çalışma yaptıklarını aktardı.

Fatma Şahin de ekonomik kalkınmanın yanı sıra çevresel ve kültürel kalkınmanın da önemli olduğunu ve bu doğrultuda yetişmiş beşeri gücün önemli olduğunu anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özel Sanko Okulları Öğrencilerinin Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement