Özelleştirmeye tepki için işçiler açlık grevine başladı - Son Dakika
Güncel

Özelleştirmeye tepki için işçiler açlık grevine başladı

Özelleştirmeye tepki için işçiler açlık grevine başladı

Milas'taki santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren işçiler, açlık grevi başlattı.

09.12.2013 17:04

Milas'taki santrallerin özelleştirilmesi kararına tepki gösteren işçiler, açlık grevi başlattı.

Yatağan Termik Santrali'nin önünde kurulan çadırda açlık grevi başlatan işçilere destek için gelen Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, yaptığı açıklamada, dönüşümlü açlık grevine başlayan maden ve enerji işçilerini desteklemek ve moral vermek amacıyla ziyaret ettiğini söyledi.

Maden ve enerji işçilerinin sendikal örgütleri ve bölge halkının desteğiyle özelleştirmeye karşı meşru, haklı, demokratik bir direniş sürdürdüklerini ifade eden Akçıl, "Maden ve enerji işçileri direniş sürecinde seslerini duyurmak için Ankara'ya gitmiş, orada son yılların en coşkulu, disiplinli yürüyüşünü gerçekleştirmiştir" dedi.

Demokratik direnişlerini, sesleri duyuluncaya kadar yükselteceklerini belirten Akçul, enerji ve maden işçilerinin omuz omuza örnek bir dayanışma içinde yürüttüğü mücadelenin sonuç alıncaya kadar sürdürülmesi görüşü ve kararlılığında olduklarını dile getirdi.

Açlık grevine başlayan Maden İşçileri Sendikası Muğla Şube Başkanı Süleyman Girgin ise sürdürdükleri mücadelede kararlılığın bir ifadesi olarak 20 gün sürecek, 10'ar kişilik, 2'şer günlük açlık grevi başlattıklarını kaydetti.

Açlık grevinin ölümün göze alındığı ancak bunun istenmediği bir yöntem olduğuna işaret eden Girgin, şöyle devam etti:

"Bu süreçte kararlılığımızı dost, düşman herkese duyurmak için bugün itibarıyla açlık grevine başlıyoruz. Mücadelede bizlere destek olan şube başkanlarımıza ve çalışma arkadaşlaramıza teşekkür ediyorum. Mücadelemiz çığ gibi büyüyecek, Yatağan, özelleştirmelerin son durağı olacak."

Konuşmaların ardından Girgin ile Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ve 8 işçi daha, kurulan çadırda açlık grevine başladı. Açlık grevine katılacak işçilerin kollarına siyah kurdele takıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Özelleştirmeye tepki için işçiler açlık grevine başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement