Özgecan Aslan Eyleminde 'Siyaset' Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Özgecan Aslan Eyleminde 'Siyaset' Gerginliği

Özgecan Aslan Eyleminde \'Siyaset\' Gerginliği

Mersin’de evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sosyal medyadan toplanan binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte polise tepki gösteren bir kişinin başka bir grubu PKK’lı olarak itham etmesi üzerine gerginlik yaşandı.

16.02.2015 20:09

Mersin'de evine gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için sosyal medyadan toplanan binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte polise tepki gösteren bir kişinin başka bir grubu PKK'lı olarak itham etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Kalabalık protestocu grubu, eyleme 'Siyaset' karıştırılmaması gerektiğini savunarak tarafları sakinleştirdi.

Sosyal medya platformları üzerinden yapılan çağrıyla binlerce kişi Atatürk Parkı'nda toplandı. Eyleme, Adanaspor ve Adana Demirspor taraftarları da destek verdi. Ellerinde dövizlerle erkek şiddetine karşı sloganlar atan grup Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını taşıyan bir grup katil zanlılarının idam edilmesini isterken başka bir grup, idamın çözüm olmayacağını, idamın onlar için bir kurtuluş olacağını savundu. Yürüyüş yapan gruba evlerinin balkonlarından ve pencerelerden vatandaşlarda destek verdi. Kalabalık grup oturma eylemi yaptı. Gruptan bazı kadınlar ellerindeki dövizlerle yere yattı. Daha sonra Uğur Mumcu Meydanı'na gelen grup adına basın açıklaması yapan Gamze Besleme, "Özgecan'a yapılan saldırı tüm kadınlara yapılmıştır. Bugün Özgecan'ı anmak, zanlıların cezalandırılması için burada toplandık. Bizler artık eşit, korkusuz yaşayabileceğimiz ortamlar istiyoruz" dedi.

"KİMSE SİYASET YAPMAYA KALKIŞMASIN"

Basın açıklamasının ardından bir grup dağılırken başka bir grup AK Parti il binasına yürümek istedi. Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra grup Atatürk Parkı'na yürüyüp, Atatürk Caddesi'ni kapatmak istedi. Polisin engeli üzerine eylemciler polise tepki gösterdi. Asker çocuğu olduğunu söyleyen bir kişi bu sırada ortamı sakinleştirmek isteyen Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Ahmet Karagöz'e "PKK'lısınız siz" dedi. Bu sırada çevrede bulunan diğer eylemciler de Karagöz'ü PKK'lı olmakla itham eden kişiye tepki göstererek "Kimse siyaset yapmaya kalkışmasın, siyaset yapmaya gelmedik buraya" diye konuştu. Gerginliğin büyümemesi için her iki gruptan kişiler, olayı sakinleştirmeye çalıştı. Bazı vatandaşlar, eylemin Özgecan Aslan'ın hunharca katledilmesi üzerine gerçekleştiğini, siyasetin bu eyleme bulaştırılmaması gerektiğini savundu. Daha sonra grup olaysız dağıldı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgecan Aslan Eyleminde 'Siyaset' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement