Afrika'daki temasları kapsamında Kenya'da bulunan Papa Franciscus, dinin, şiddeti haklı göstermek için kullanılamayacağını söyledi.
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, ilk kez ziyaret ettiği Afrika'da barış ve hoşgörü çağrısında bulundu.
Afrika'daki Nairobi Üniversitesi'nde yönettiği ayinin öncesinde ülkenin ileri gelen dini liderleriyle bir araya gelen Papa, "Barış elçileri gibi barışa davet eden barışçılar olmamız, uyum ve karşılıklı saygı içinde olmamız çok önemli" diye konuştu.
Son zamanlarda meydana gelen, Eş Şebab örgütünün üstlendiği saldırılara atıfta bulunan Papa Franciscus, Kenyalıların olayları hala unutmadığını bildiğini kaydetti.
Doğu Afrika Müslümanlarını bir araya getirmek için 1973'te kurulan Kenya Müslümanları Yüksek Konseyi Başkanı Abdulgafur El Busaidy de "Hıristiyanlar ve Müslümanlar uyum içinde ülkeyi yönetmek için birlikte çalışmalıdır" dedi.
Ziyareti için alınan güvenlik önlemleri hakkında şaka yapan ruhani lider, "Sivrisineklerden daha çok endişeliyim" diye konuştu.
Papa Franciscus'un ziyareti için başkentte alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde 10 binden fazla polis görevlendirildi.
Ayinin ardından Papa, çevre konusunda bir konuşma yapmak üzere Birleşmiş Milletler'in (BM) Nairobi'deki merkez binasına geçti.
Kenya'yı en son 1995'te bir Papa ziyaret etmişti. Kenya'nın 44 milyon nüfusunun yüzde 85'ini Katolikler oluşturuyor. Papa, altı gün sürecek Afrika turu kapsamında Uganda ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne de gidecek.
Son Dakika › Güncel › Papa Franciscus Kenya'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.