İçişleri Bakanı Soylu'nun sözleri sorulan Pentagon yetkilisi ne diyeceğini bilemedi - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakanı Soylu'nun sözleri sorulan Pentagon yetkilisi ne diyeceğini bilemedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal'deki bombalı saldırı sonrasında sarf ettiği, "Biz mesajı aldık ve çok güçlü bir karşılık vereceğiz. ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" sözleri ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkiliye soruldu. Pentagon yetkilisi Ukrayna-Rusya savaşı üzerine değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda yöneltilen bu soruya yanıt vermekten kaçınarak, "Türkiye halen çok önemli bir müttefik" dedi.

15.11.2022 01:25  Güncelleme: 08:51

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'nde 6 vatandaşımızı kaybettiğimiz bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Biz mesajı aldık ve çok güçlü bir karşılık vereceğiz. ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" ifadesini kullandı.

"KATİL OLAY YERİNE İLK GELENLERDEN BİRİSİDİR"

Soylu sözlerine şöyle devam etti; "İstiklal Caddesi bizim milletimizin nazlı bebeğidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin bize ne mesaj vermek istediklerini biliyoruz. Biz bu mesajı aldık. Hiç merak etmesinler, karşılığını daha ağır vereceğiz. Bugün Amerika tarafından yapılan taziye mesajını da katilin olay yerine ilk gelenlerden birisi olduğu gibi değerlendirmenin esas olduğunu ben düşünüyorum ve bu mesajın da karşılığı çok net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Yakın bir zamanda da görülecektir Allah'ın izniyle."

PENTAGON YETKİLİSİNE SOYLU'NUN SÖZLERİ SORULDU

Bir grup gazeteciye Ukrayna- Rusya savaşı üzerine değerlendirmelerde bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey Pentagon yetkilisine Bakan Soylu'nun "ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz" sözleri soruldu.

"TÜRKİYE HALEN ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK"

Pentagon yetkilisi, bir gazetecinin yönelttiği soruya "Bu brifingin Ukrayna odaklı olmasını istiyorum. Şunu söyleyeceğim, Türkiye halen çok önemli bir müttefik. Sizin Ukrayna dışındaki sorularınızı bu toplantı dışında değerlendirmekten memnuniyet duyarız" yanıtını verdi.

İçişleri Bakanı Soylu\'nun sözleri sorulan Pentagon yetkilisi ne diyeceğini bilemedi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakanı Soylu'nun sözleri sorulan Pentagon yetkilisi ne diyeceğini bilemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Abdullah Bayraktar: BİN SOYSUZA BİR SOYLU YETER 78 7 Yanıtla
  • Oteller Zinciri: derhal amerıka ile araya mesafe koyulup Rusya ile daha da yakınlaşmalı ki daha da kudursun köpekler 53 1 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Katilin elbiaesinde zaten new york yazmasi manidar 40 4 Yanıtla
  • Saddam ekşioğlu: Muhalefet kimi sevmiyorsa bilinki o adam bu ülke için çalışıp çabalıyor dur siyasetten anlamam diyenler için 2023 Haziran seçimleri için size bir tüyoo Allah reisimizi başımız dan eksik etmesin aynı şekil yol arkadaşlarını da ?????? 9 4 Yanıtla
  • ali ihsan Akyol: Boş muhabet ruslar farklı mı amerikadaki mallarımızı gri getirelim güçlü bir ülke olalım tam demokrasiyle cemaatleri kurumların başına getirerek degil 3 7 Yanıtla

Advertisement