Ürün ve hizmet kalitesini, 2003 yılında dünya çapındaki ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ve 2006 yılında ISO 22000 Gıda Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ile tescilleyen Perfetti Van Melle Türkiye, Aralık 2012'de ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikaları ile ödüllendirildi.
Kalite Politikasında taahhüt ettiği "Tüketicilerine değer katacak yüksek kaliteli, keyifli ve yaratıcı ürünleriyle" dünya liderliğini hedefleyen Perfetti Van Melle, asla ödün vermediği "Tüketicilere hijyenik ve güvenli gıda sunmak ve maksimum müşteri memnuniyetine ulaşmak" olarak tanımladığı Gıda Güvenliği Politikası ile de kalite yaklaşımını kanıtlamıştır.
Perfetti Van Melle Türkiye Genel Müdürü Christian Reinier Rijnsdorp, "Sakız Şekerleme sektöründe kalite açısından öncülüğümüzle, örnek bir kuruluş olma unvanımızı pekiştirmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Tüketicilerimize, çalışanlarımıza, topluma ve çevreye kattığımız değeri, yenilikçi yönetim anlayışı ile sürdürülebilir gelişme ekseninde sürekli ve belirgin bir biçimde artırma kararlılığındayız. Uzun süredir devam eden çalışmalarımızın sonucunda, 2012 yılı içinde Çevre ve İş Sağlığı & Güvenliği Politikalarını oluşturduk. Her iki yönetim sistemini hayata geçirmiş olmaktan da büyük bir gurur duyuyoruz. Çevre Yönetim Sistemimizin tescillenmiş olması, çevreye olumsuz etkileri azaltmak amacıyla çıktığımız bu uzun yolculukta, bize cesaret veriyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ise, mükemmeliyetçi yaklaşım ile yürüttüğümüz operasyonun ve hizmet kalitesi çıtasını sürekli yukarıya taşıma hedefimizin bir sonucudur." dedi.
Bugünün dünyası çok küçülmüş, enformasyon, teknoloji ve iletişim alanındaki büyük gelişmeler toplumları kıyasıya bir rekabete ve her geçen gün yeni gelişmelerin yaşandığı ekonomik bir yarışa itmiştir. Rekabetçi ve esnek pazarlarda ayakta kalabilmek, tüm sektörlerde müşteri ihtiyaç ve beklentilerine uygun mal ve hizmet üretiminin sağlanmasıyla gerçekleşebilecektir. Bu da, kuruluşlarda, tasarım aşamasında başlayarak üretim, pazarlama ve satış sonrası hizmetlere kadar tüm aşamaları kapsayan ve sürekli gelişmeyi hedefleyen Kalite Yönetim Sisteminin uygulanmasıyla mümkündür. Günümüzde Kalite Yönetim Sistemi konusunda ISO 9000 Kalite Sistem Standartları 1987 yılında yayımlandığı tarihten itibaren en fazla ilgiyi ve uygulama alanını bulan milletlerarası standartlar haline gelmiştir.
Bir gıda zincirinde hammadde temininden başlayarak, gıda hazırlama, işleme, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi gıda zincirinin her aşamasında ve noktada tehlike analizleri yaparak, gerekli yerlerde kritik kontrol noktalarını belirleyen ve bu noktaları izleyen herhangi bir problemi henüz oluşmadan önleyen sistemin korunmasını sağlayarak belirli normlara uygun güvenilir gıdaların üretilmesini sağlayan, her ölçekteki kuruluşa uygulanabilen, bir gıda güvenliği sistemidir.
Ürünü tüketen tüketicinin birinci isteği, gıda üretiminde güvenliktir. Bu güvenliği sağlayabilecek bir parametre kullanılmalıdır. Bunu sağlayabilmek için ISO 22000 Gıda güvenliği Kontrol Sistemi kullanılması gereklidir. Bununla birlikte ürünün sadece küçük bir miktarının analiz edilmesi, verilerin yetersizliğine sebep olabilir. Tüm prosesleri sistematik bir şekilde ele alan önleyici yaklaşıma sahip bir metoda ihtiyaç duyulur. Bu aşamada Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi bütün bu ihtiyaçları karşılar
-Muhtemel tehlikeleri önleyerek güvenilir gıda üretilmesi ve müşteriye ulaşmasının sağlanması,
-Ürün kayıplarının azaltılması,
-Maliyetlerin azaltılması,
-Etkin bir oto-kontrol sisteminin uygulanmasının sağlanması,
-Müşteri talebi olması,
-Ticaret kolaylığının sağlanması,
-Yasal mevzuata uygunluğunun sağlanması için bu sistem uygulanmalıdır
Kuruluş ile ilgili bütün çevresel konuları saptamaya yönelik, planlı ve koordine bir çalışmadır. Şirketler faaliyet, ürün ve hizmetlerinin çevre üzerindeki etkilerini kontrol altında tutmak için tedbirler almak ve en önemlisi aldıkları bu tedbirleri denetleyerek sürdürmek zorundadırlar.
Çevre Yönetimi Neleri Kapsar?
-Kuruluşun bütün kademelerinde çevrenin korunması için taahhüt ve bilinçlenme
-Kaliteli bir çevre elde etmek için tasarlanmış bir organizasyon
-Kontrollü prosesler aracılığıyla kaliteli bir çevre elde etmek için planlama
-Çevre Yönetim Sisteminin gelişmesini sağlayacak periyodik denetimler ve gözden geçirmeler
-Çevresel konularda motivasyon ve eğitim
-Bütün prosedür, dökümantasyon ve ekipmanların düzenli kontrolü
-Kendi hatalarından ve şikâyetlerden ders alan ve hataların tekrarlanmasını önleyecek şekilde prosedürlerin değiştirilmesini sağlayan bir sistem
-Gerekli tüm detayların kaydedilmesi
OHSAS 18001, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirmek; İş Sağlığı ve İş Güvenliği ile ilgili yasal yükümlülükleri yerine getirmek isteyen işyerleri için karşılanması gereken asgari şartları içeren bir sistemdir. Sistem, kuruluşlar için aşağıdaki faydaları sağlamaktadır:
-Risk analizleri yapılarak, tespit edilen olası risklerin azaltılması
-Yasal gerekliliklerin sistematik takibi
-Çalışanların eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi
-Kazaların & meslek hastalıklarının azaltılması/ önlenmesi
-İş/ çalışan performansının arttırılması
-Ekonomik kayıpların önlenmesi
-Rekabet ortamında avantaj
-Maliyetlerin azaltılması
Son Dakika › Güncel › Perfetti Van Melle Türkiye'ye Çevre Yönetim Sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında Uluslararası Onay - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?