"PKK ve BDP Öcalan İçin Mücadele Ediyor" - Son Dakika
Güncel

"PKK ve BDP Öcalan İçin Mücadele Ediyor"

"PKK ve BDP Öcalan İçin Mücadele Ediyor"

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı, PKK ve BDP'nin Kürtlerin hakları için değil, Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkartmak için mücadele ettiklerini anlatacağını açıkladı.

25.07.2012 15:28  Güncelleme: 15:52

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine giderek buradaki Kürt kökenli vatandaşlarla, PKK ve BDP'nin Kürtlerin hakları için değil, Abdullah Öcalan'ı hapisten çıkartmak için mücadele ettiklerini anlatacağını açıkladı.

'PKK YÖN DEĞİŞTİRDİ'

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde DHA muhabirine konuşan Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz, kendisinin de Kürt kökenli olduğuna vurgu yaparak, Kürt sorunları üzerinden siyaset yapan BDP ile Kürtlerin hakları için savaştığını öne süren PKK'ya tepki gösterdi. PKK'nın bölgesel bir devlet kurmak amacıyla kurulduğuna dikkat çeken Gündüz, örgütün giderek yön değiştirdiğini ve Kürtlerden çok Öcalan için mücadele ettiğini söyledi. Gündüz, PKK emperyalist güçlerin piyonudur. Kürtler eşittir PKK değildir ve Kürt vatandaşların tamamı PKK'yı desteklememektedir. PKK'nın şiddete son vermesi ve isteklerini legal yollarla talep etmelidir. BDP'nin PKK'dan hiçbir farkı yoktur. BDP'nin politikası da Öcalan'ı hapisten kurtarma üzerine kurulmuştur' şeklinde konuştu.

'TEHDİT ALIYORUZ'

PKK ve BDP politikalarını da eleştiren Emanullah Gündüz Terör örgütü ve BDP'nin bu tavrını halka anlatmak için sahalara indiğimizde örgüt tarafından tehdit ediliyoruz. Sosyal medyadaki gruplarımız ve partimizin internetteki iletişim ağları KCK yanlıları tarafından saldırıya uğratılıyor. Önümüzdeki süreçte Güneydoğu ve Doğu bölgelerine giderek Kürt halkına tüm bu gerçekleri anlatacağız. Devletten de bu konuyla ilgili koruma ve güvenlik önlemi almasını talep edeceğizö dedi. Son olarak partisinin seçim stratejileri ile ilgili bilgiler veren Gündüz, yerel seçimlere büyük kentlerde bağımsız adaylarla, genel seçimlere ise parti olarak katılacaklarını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'PKK ve BDP Öcalan İçin Mücadele Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement