Polis Servis Aracına Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Polis Servis Aracına Saldırı Davası

Polis Servis Aracına Saldırı Davası

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği saldırıyla ilgili dosyası ayrılan tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada, sanıklar mahkemeyi reddettiklerini belirterek, duruşma salonundan çıktı.

16.01.2014 20:45

Diyarbakır'da Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Yüksekokulu'na ait servis otobüsüne yönelik düzenlenen ve 4 polis ile 1 teknisyen yardımcısının şehit edildiği saldırıyla ilgili dosyası ayrılan tutuklu 3 sanığın yargılandığı davada, sanıklar mahkemeyi reddettiklerini belirterek, duruşma salonundan çıktı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Murat Yildeniz ve Neytullah Bayram katılırken, tutuklu sanık Ramazan Benice ise duruşmaya bulunduğu Van F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Ramazan Benice, savunma yapmayacağını belirterek, tahliyesini talep etti. Tutuklu sanık Murat Yildeniz ise Özel Yetkili Mahkemelerin hükmünün kalmadığını ileri sürerek, mahkemeyi protesto ettiklerini ve mahkemeden çıkmak istediğini söyledi.

Sanıklar yaptıkları savunmalarının ardından duruşma salonundan çıktı.

Sanık avukatı Bahattin Özdemir de mahkeme heyetinin, daha önce dosya hakkında verdiği kararı hukuka aykırı bulduğunu belirterek, "Bu davada bazı sanıklar hakkında dosyanın ayrılması yönünde hüküm kurdunuz. O zaman dosyanın karara çıkmaması gerektiğini istemiştik. Ancak kararınızı verdiniz. Bu dosya ile ilgili olarak daha önce verdiğiniz karar hukuka aykırıdır. Bu nedenle tarafsızlığınızı yitirdiğiniz için 'reddi hakim' talebinde bulunuyorum" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının "reddi hakim" talebinin, zamanında yapılmaması ve yargılamayı uzatmaya yönelik davranış olduğu gerekçesiyle reddine karar verdi.

Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Mahkeme, reddi hakim talebi ile ilgili dosyanın Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, daha önce sanıklar Ali Nergiz ile Halis Yıldeniz'in 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', polis memurları Adem Seyfioğlu, Vedat Ulu, Ahmet Kılıçarslan, Duran Karabuğaş ve Ramazan Tavşancı'yı kasten öldürdükleri gerekçesiyle 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet ile görevli 25 polis memurunu kasten öldürmeye teşebbüsten 375'er yıl, sanık Mevlüt Özbey'i ise silahlı terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Sanıklardan İhsan Bayram, Bayram Engin, Kamile Bayram, Refika Nergiz, Maşallah Yıldeniz, Şevki Yıldeniz, Emiş Bayram ve Arap Yıldeniz hakkında da oy çokluğuyla beraat karar vermişti.

İddianameden

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, saldırıyı gerçekleştiren 3 sanık hakkında 31'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Saldırıyı planladıkları iddia edilen terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan Engin Çatak, Salih Kaplan, Mehmet Söğüt ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen Mehmet Şah Yıldeniz hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Diyarbakır- Silvan karayolunda 8 Ekim 2008'de polis servis aracına düzenlenen saldırıda 4'ü polis 5 kişi şehit edilmiş, 25 kişi yaralanmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Servis Aracına Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement