Polis Sokağa Çıktı - Son Dakika
Güncel

Polis Sokağa Çıktı

Polis Sokağa Çıktı

Berlin'de Küçük İstanbul olarak bilinen Kreuzberg'de son dönemlerde hem kapkaç hem de şiddet olayları artış gösterdi.

20.05.2016 09:30

Berlin'de Küçük İstanbul olarak bilinen Kreuzberg'de son dönemlerde hem kapkaç hem de şiddet olayları artış gösterdi.

Hırsızlık olayları ve kadınlara yönelik cinsel saldırıların da artması sonucu isyan eden bölge esnafı, defalarca yetkililerin kapısını çaldı. Bunun üzerine dün olayların merkezi Kottbuser Tor Metro İstasyonu ve çevresinde stant kuran Berlin Emniyet Müdürlüğü, yoldan geçen vatandaşlara ve metro yolcularına, hırsızlıklara ve kapkaça karşı bilgilendiren broşürler dağıttı, tek tek vatandaşların sorularını cevaplandırdı. Vatandaşlar ise polisin başlattığı uygulamadan memnun kaldı.

SON ANDA KURTULDUM

Kottbuser Tor yakınında oturan üç çocuk annesi Nurten Kalafat, şunları söyledi: "Bu bölgede hırsızlık ve saldırı kurbanları son dönemde çok arttı. Ben de son anda kapkaççı kurbanı olmaktan kurtuldum.

Metrodan inerken çantamdan cüzdanımı ve telefonumu almak isteyen birisini tesadüfen fark ettim. Hırsızın eli çantamdayken bileğinden yakaladım. Burada çok hırsızlık olayları yaşanıyor.

Kadınlara yönelik cinsel saldırılar da var. Eşimin de cüzdanını çaldılar. Önlemlerin alınması önemli ancak daha da önemlisi bu bölgede oturan vatandaşların sinip geri çekilmek yerine sokağa çıkıp suçlulara karşı yaşam alanını koruması lazım. Polisler, ancak günlük ve geçici önlem alabilir."

ETKİSİNİ HEMEN GÖSTERDİ

Kurulan stantta bilgi alan Yüksel Mutlu da, polisin Kottbuser Tor'da kendisini göstermesinin etkisinin hemen fark edildiğini söyledi: "Polisin burada olması hırsızların, uyuşturucu satıcılarının ve diğer saldırganların yok olduğu hemen fark ediliyor. Ben burada büyüdüm. Eskiden bu tür olaylar yaşanmıyordu. Şimdi sokağa çıkmaya ve metroya binmeye korkuyoruz."

50 POLİS GÖREV ALDI

Berlin polis sözcüsü Michael Gassen ise yapılan uygulamayla ilgili şöyle konuştu: "Caydırıcı önlemler almak ve halkı bilgilendirmek için bugün buradayız.

Kottbuser Tor ile birlikte bugün Hallesches Tor'da da paralel aksiyon düzenledik. Bugün resmi ve sivil toplam 50 polis görev aldı. Pazartesi akşamına kadar polisin uygulaması sürecek. Ayrıca önümüzdeki dönemde kentin farklı semtlerinde de benzer uygulamalar yapılacak."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Polis Sokağa Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement