Porsche'ye 535 Milyon Euro Ceza - Son Dakika
Güncel

Porsche'ye 535 Milyon Euro Ceza

Porsche\'ye 535 Milyon Euro Ceza

ALMANYA'nın Stuttgart Savcılığı, Volkswagen Grubu'nun lüks otomobil markası Porsche'ye Temmuz 2017'de başlattığı dizel manipülasyonu soruşturmasını tamamladı ve dizel krizinde denetim yükümlülüklerini ihmal etmekten şirkete 535 milyon Euro para cezası verdi.

07.05.2019 17:29

ALMANYA'nın Stuttgart Savcılığı, Volkswagen Grubu'nun lüks otomobil markası Porsche'ye Temmuz 2017'de başlattığı dizel manipülasyonu soruşturmasını tamamladı ve dizel krizinde denetim yükümlülüklerini ihmal etmekten şirkete 535 milyon Euro para cezası verdi. Porsche'den yapılan açıklamada da cezanın denetim yükümlülüklerini ihmal ettiği gerekçesiyle verildiği kaydedildi. Açıklamada, şirketin para cezasına karşı temyiz başvurusu yapmadığı da bildirildi.

DİZEL ÜRETİMİNİ DURDURACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Dizel skandalından sonra lüks araç üreticisi Porsche, Eylül 2018'de dizel araç üretimini durduracağını, 2019'dan itibaren de benzinli, elektrikli ve hibrit araçlara yöneleceğini açıklamıştı. Almanya'da, karbon emisyonu skandalı nedeniyle daha önce Volkswagen 1 milyar Euro, Audi de 800 milyon Euro para cezalarına çarptırılmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Porsche'ye 535 Milyon Euro Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement