Prof. Dr. Yalçıner'e Unesco'dan Görev - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Yalçıner'e Unesco'dan Görev

Prof. Dr. Yalçıner\'e Unesco\'dan Görev

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı  Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, UNESCO Kuzey Doğu Atlantik ve Akdeniz Tsunami Uyarı Sistemi Başkanlığına seçildi

22.11.2013 13:44

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Deniz Mühendisliği Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevdet Yalçıner, UNESCO Kuzey Doğu Atlantik ve Akdeniz Tsunami Uyarı Sistemi Başkanlığına seçildi.

ODTÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO Hükümetler arası Koordinasyon Grubu'nun, Kuzey Doğu Atlantik ve Akdeniz Tsunami Uyarı Sistemi Toplantısı 21 Kasım'da Roma'da gerçekleştirildi.

Toplantıda, UNESCO Kuzey Doğu Atlantik ve Akdeniz Tsunami Uyarı Sistemi Başkanlığına, Türkiye, İngiltere ve Portekiz tarafından tek aday gösterilen Prof. Yalçıner getirildi.

Yalçıner, başkanlık görevini iki yıl süreyle devam ettirecek. Başkan yardımcılıklarına ise İngiltere'den Trevor Guynmer ve İtalya'dan Pierluigi Soddu seçildi.

Toplantıda Türkiye'yi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Meral Özel Başkanlığındaki uzman ekip temsil etti. Türkiye, başkan yardımcılığı görevine seçilen adayları öneren iki ülke arasında da yer aldı.

Dünyada, Pasifik, Hint Okyanusu, Kuzey Doğu Atlantik ve Akdeniz ile Karaipler'de UNESCO Tsunami Uyarı Sistemi bulunuyor.

Türkiye ve Fransa Akdeniz'de 1 Temmuz 2012 tarihinden beri, Tsunami İzleme Merkezi sistemini operasyonel olarak başlattı. Yunanistan'ın da sonradan katılması ile halen Akdeniz'de 3 Tsunami İzleme Merkezi görev yürütüyor. 2014 yılı ikinci yarısında ise İtalya ve Portekiz Tsunami İzleme Merkezi sistemlerini operasyonel olarak başlatmayı planlıyor. Türkiye Tsunami İzleme Merkezi sistemi ise Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülüyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Yalçıner'e Unesco'dan Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement