Putin, Çin Devlet Başkanı'nı Kıskançlık Krizine Soktu - Son Dakika
Güncel

Putin, Çin Devlet Başkanı'nı Kıskançlık Krizine Soktu

Putin, Çin Devlet Başkanı\'nı Kıskançlık Krizine Soktu

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Çin First Lady'si Liyuan'a üşümemesi için paltosunu vermesi ülkeyi karıştırdı.

11.11.2014 13:38  Güncelleme: 18:05

Çin'de devam eden Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Çin First Lady'si Peng Liyuan'a üşümemesi için paltosunu vermesi ülkeyi karıştırdı. Çin medyası, Devlet Başkanı Peng Liyuan'ın isteği üzerine bu görüntüleri sansürlemek zorunda kaldı.

"DEVLET TELEVİZYONU GÖRÜNTÜLERİ SANSÜRLEDİ"

Olay Çin'in zirveye katılan liderler onuruna eşleri ile birlikte verilen akşam yemeğinde meydana geldi. Çin'in First Lady'si protokol gereği bir süre önce eşinden ayrılan ve bekar olan Rusya Devlet Başkanı Putin'in sol tarafında oturdu. Sağ tarafında ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping vardı. Gecenin soğuk olması üzerine First Lady Peng Liyuan'ın üşüdüğünü gören Putin yerinden kalkarak paltosunu nazik bir şekilde onun üzerine serdi. Bu harekete şaşıran bayan Liyuan Putin'e ayağa kalkarak kendisine teşekkür etti. Bu sahne Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in hoşuna gitmedi. Devlet televizyonu ve gazetelere talimat veren başkan Xi Jinping bu hareketin görüntülerinin yayınlanmamasını sağladı.

"ÇİN DEVLET BAŞKANI KISKANÇLIK KRİZİNE GİRDİ"

Yaşanan bu olay Avrupa basınında ise büyük ilgi gördü. Gazeteler Çin Devlet Başkanı'nın bekar olan Putin'in bu hareketi karşısında kıskançlık krizine girdiğini öne sürerek Çin'in First Lady'sinin bekar bir devlet başkanı ile yanyana böylesine samimi bir ortamda fotoğrafının çekilmesinin halkın tepkisini çekebileceğine dikkat çekti.

"KREMLİN İDDİALARA CEVAP VERDİ"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Çin'in First Lady'si Peng Liyuan'a paltosunu tutması ile ilgili tartışmalara Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov cevap verdi. Putin'in şal tutmasının doğal bir davranış olduğunu ifade eden Peskov, diğer dedikodu ve söylentiler için "saçma" nitelemesinde bulundu.

Peskov açıklamasında, "Gelenek mi değil mi? Kadın mı değil mi? Herkes üşür. Putin'in palto tutması herkesin yapacağı doğal bir davranış. Tüm bu dedikodular ve gereksiz tartışmalar saçma…" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Putin, Çin Devlet Başkanı'nı Kıskançlık Krizine Soktu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sert: adam gibi adam en azından o conilere, yahudilere eyvallahı yok herşeyden önce. . 28 1 Yanıtla
  • ramazan erdoğan: keşke bizimkilerde putin kadar devletine milletine sahip çıksa 16 4 Yanıtla
  • yeterrr: bence çok normal bir davranış Putin bu gün istese istediği kadınla evlenir Rus karıları Çin e bin basar 10 6 Yanıtla
  • tolg: adamın dibi be helal sana putin senin gibi bir lider lazım erdoğan kimmiş yanar döner admmı be millet aclıktan ölüyor erdoğanın umrundamı 845tl gecin akpliler gecinin 4 2 Yanıtla
  • syuzipetrosyan: BU ADAM GİBİ ADAM BİN SENEDEN BİR DOĞAR YADA DOĞMAZ - LİDER İŞTE BU , ALLAH SAĞLİK VE MUTLULUK VERSIN , SADECE PARA DEĞİL ADAM RUSLAR İÇNDE DUŞUNUOR , YAŞASIN PUTİN ALLAH UZUN ÖMUR VERSIN BOLE LİDERA 1 1 Yanıtla

Advertisement