Putin ve Bin Selman, Riyad'da bir araya geldi - Son Dakika
Güncel

Putin ve Bin Selman, Riyad'da bir araya geldi

Putin ve Bin Selman, Riyad\'da bir araya geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başkent Riyad'da bir araya geldi. Putin, görüşmenin başlangıcında Sovyetler Birliği'nin Suudi Arabistan'ı tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu hatırlatarak, son yedi yılda ilişkilerin nitelik kazandığını ve daha önce görülmemiş bir düzeye ulaştığını belirtti. Görüşme, bölgedeki durum hakkında görüş alışverişinde bulunmak için bir fırsat sağladı.

06.12.2023 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başkent Riyad'da bir araya geldi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin ile Bin Selman arasındaki görüşme Riyad'da Yemame Sarayı'nda başladı.

Putin, görüşmenin başlangıcında yaptığı konuşmada, Sovyetler Birliği'nin, Suudi Arabistan'ı tanıyan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsatarak, "Bu, neredeyse yüz yıl önce oldu. Bu sürede ilişkilerimizde çok şeyler yaşandı. Ancak son yedi yılda ilişkilerimiz nitelik kazanarak daha önce görülmemiş bir düzeye ulaştı. Siyaset ve ekonomi alanlarında çok iyi ve istikrarlı ilişkilerimiz var." değerlendirmesinde bulundu.

Görüşmenin önemine işaret Putin, bunun bölgedeki durum hakkında görüş alışverişinde bulunmak için imkan sağladığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement