Recep Tayyip Erdoğan'ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Recep Tayyip Erdoğan'ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir?

Recep Tayyip Erdoğan\'ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir?

Başkan Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığına atadığı hizmet sektörünün başarılı isimlerinden Osman Dinçbaş kimdir?

06.09.2018 10:26  Güncelleme: 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı , ''Ernst & Young''ın İstanbul ofisinde 1984 yılında denetim asistanı olarak kariyer hayatına başladı. Dinçbaş, ardından ABD Hartford ve New York ofislerine geçerek, ABD' de toplam üç yıl süreyle görev yaptı.

HİZMET SEKTÖRÜNÜN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLADI

1998 yılında Türkiye'de denetim ortaklığının yanı sıra, Yönetim Danışmanlığı bölümünü kurma görevini üstlendi ve bu bölümü, ERP sistemleri (Baan, SAP, Oracle), İş Süreçleri Mimarisi ve Risk Yönetimi hizmetlerinde uzmanlaşarak 60 danışmanın görev aldığı geniş kapsamlı bir hizmet dalına dönüştürdü. Bulunduğu tarih itibariyle 800 kişiyi aşan ekibiyle 2002 yılında, 4 ofis üzerinden aktif hizmet sunarak profesyonel hizmetler sektöründe büyük başarılar elde eden Dinçbaş,Ernst & Young Türkiye'de Operasyonlardan Sorumlu Yönetici (COO) olarak atandı.

YILIN GİRİŞİMCİSİ YARIŞMASINA DESTEK VERDİ

Yeni Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Ernst & Young Güneydoğu Avrupa Bölgesi Yönetim Komitesi Üyesi ve Bölge'nin İnsan Kaynakları Başkanı olarak görev yaptı. 2003 yılı sonunda Ernst & Young Türkiye Genel Müdürlüğüne terfi eden bu görevini 2010 yılı sonuna kadar sürdürdü. 2011 yılı boyunca Pazar ve İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan olarak görev yaptı ve 2012 yılının Ocak ayında kendi işini kurmak üzere Ernst & Young'dan ayrıldı. Dinçbaş Ernst & Young'da üst düzey yönetici olduğu dönme boyunca Türkiye'de önemli çalışmalar yaptı ve Türkiye'de Yılın Girişimcisi Yarışması'nın düzenlenmesinde 8 yıl boyunca aktif rol oynadı. Bu yarışma iş dünyasında büyük ilgi topladı. Osman Dinçbaş, 2004–2010 yılları arasında Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı veaynı zamanda 8 yıl boyunca Genç Başarı Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttü.

Son Dakika Güncel Recep Tayyip Erdoğan'ın Atadığı Osman Dinçbaş Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement