Rezidans Cinayetinde Heybetli ve Özbizerdik'e Kötü Haber - Son Dakika
Güncel

Rezidans Cinayetinde Heybetli ve Özbizerdik'e Kötü Haber

Rezidans Cinayetinde Heybetli ve Özbizerdik\'e Kötü Haber

Yargıtay'dan rezidans cinayetinde Hasan Heybetli ve Uğur Özbizerdik'e kötü haber geldi Yargıtay'dan rezidans cinayetinde Hasan Heybetli ve Uğur Özbizerdik'e kötü haber geldi.

25.04.2012 09:46

Yargıtay'dan rezidans cinayetinde Hasan Heybetli ve Uğur Özbizerdik'e kötü haber geldi Yargıtay'dan rezidans cinayetinde Hasan Heybetli ve Uğur Özbizerdik'e kötü haber geldi. Yargıtay 1. Ceza Dairesi rezidans cinayeti olarak bilinen davada 25 yıl 10 ay hapse mahkum olan Hasan Heybetli'nin cezası onarken, Uğur Özbizerdik'in beraat kararını bozdu.

Şişli'deki bir rezidansta yaklaşık 3 yıl önce iş adamı Fatih Mehmet Edremit'in öldürülmesine ilişkin davada İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Hasan Heybetli'yi, "kasten adam öldürmek" suçundan 25 yıl, "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, davanın tutuklu sanığı Onur Özbizerdik ile tutuksuz sanığı Bülent Zara'nın ise beraatına hükmederek, Özbizerdik'in tahliyesine karar verdi. Karara itiraz edilince dosya Yargıtay'ın gündemine geldi. Temyiz talebini kabul eden Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 25 yıl 10 ay hapse mahkum olan Hasan Heybetli'nin cezası onarken, Uğur Özbizerdik'in beraat kararını bozdu. Daire sanık Bülent Zara'nın beraat kararını ise onadı.

-"DEDE DOSTU" SOHBET EDERİZ BAHANESİYLE ÇAĞRILDI-

Dairenin kararında, olay tarihinde sanık Özbizerdik ile maktul Edremit'in saat 14.00 sularında Edremit'e ait Polat Towers'daki dairesinde buluşarak kokain içmeye başladıklarına dikkat çekilerek, bir süre sonra maktulün büro olarak kullandığı daireye indikleri anımsatıldı. Sanık Özbizerdik'in maktul Edremit'e ait telefondan "dede dostu' dediği sanık Heybetli'yi "sohbet ederiz' bahanesiyle çağırdığının belirtildiği kararda, bina girişine gelen Heybetli'nin sanık Özbizerdik tarafından Edrimit'in giriş kartıyla x-ray cihazından geçirmeden daireye çıkarıldığı kaydedildi. Sanıklar ile maktulün olay öncesinde alkol aldıkları ve kokain kullandıkları sırada aralarında çıkan tartışma sonrasında Özbizerdik ile hareket eden Heybetli'nin, üzerinde bulunan tabancayı çekip maktule ateş ederek öldürdüğü ifade edilen kararda, olay sonrasında sanıkların asansörle aşağıya indiklerinin, taksiye binerek binayı birlikte terk ettiklerinin altı çizildi.

-ÖZBİZERDİK, HEYBETLİ'YLE FİKİR BİRLİĞİ İÇERİSİNDE-

Kararda, Özbizerdik'in suçun işlenmesinde çıkarı bulunduğu, telefonla Heybetli'yi olay yerine çağırdığı ve maktulün giriş kartı ile Heybetli'yi x-ray cihazından geçirmeden binaya soktuğuna dikkat çekilerek, Özbizerdik'in maktul Edremit'in olayı haber vermemesini engellemek için cep telefonunu da alarak olay yerinden uzaklaştığı belirtildi. Özbizerdik ile Heybetli'nin fikir ve irade birliği içerisinde hareket ederek, eylem üzerinde ortak hakimiyet kurduğuna işaret eden Daire, Özbizerdik'in "kasten öldürme" suçundan cezalandırılması gerekirken, yerel mahkemenin dosya içeriğine uygun olmayan gerekçeyle beraatına karar verilmesini bozma nedeni saydı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Rezidans Cinayetinde Heybetli ve Özbizerdik'e Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement