Rize Doğa Parkı Projesi Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Rize Doğa Parkı Projesi Tamamlandı

Rize Doğa Parkı Projesi Tamamlandı

Güneysu Kaymakamlığı ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Handüzü Yaylası yolu güzergahında yapımı tamamlanan Arap Düzü Doğa Parkı basına tanıtıldı.

13.05.2014 17:39

Güneysu Kaymakamlığı ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından Handüzü Yaylası yolu güzergahında yapımı tamamlanan Arap Düzü Doğa Parkı basına tanıtıldı. Rize il merkezine 35 dakikalık araç mesafesinde yer alan bin 400 rakımlı park 106 hektar alan üzerinde kuruldu. 200 metresi basamaklı 800 metre taş döşeli asma ve tahta köprülerden oluşan yürüyüş parkuru ile seyir teraslarından oluşan alanda piknik alanları bulunuyor. Doğa parkına, projesi 1712 yılında Saraybosna'da yaptırılan Kardeşlik Çeşmesi benzeri bir çeşme de inşa edildi. Arap Düzü şelalesi seyir terasının da bulunduğu doğa parkı ziyarete açıldı.

BAŞBAKANIMIZ DA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Yerli ve yabancı turistleri Arap Düzü Doğa Parkına beklediklerini ifade eden Güneysu Kaymakam'ı Gökmen Çiçek, 'Arap Düzü doğa parkı ve şelalemiz bölge turizmine değer katacak. İnsanların bu alanı görmelerini istiyoruzö dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbledağı Kent Ormanı Projesi başta olmak üzere bu proje ile de yakından ilgilendiğini ifade eden Çiçek, 'Başbakanımızdan aldığımız cesaretle bu alanı planladık. Rize ziyaretinde onu burada ağırlamak istiyoruzö diye konuştu. Doğa parkına neden Arap Düzü denildiğini açıklayan Çiçek, ' Eski tarihlerde buradan geçen ve Arabistan'a giden kervanların mola verdikleri alan olarak biliniyor. Ancak tam olarak neden Arap Düzü denildiği bilinmiyorö ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Doğa Parkı Projesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement