Rize Valisi İçin, 'Akp Militanı' İfadesini Kullanan Doktora Beraat - Son Dakika
Güncel

Rize Valisi İçin, 'Akp Militanı' İfadesini Kullanan Doktora Beraat

Rize Valisi İçin, \'Akp Militanı\' İfadesini Kullanan Doktora Beraat

Rize'de eşinin görev yerinin değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu Rize Valisi Ersin Yazıcı hakkında, 'AKP militanı' ifadesi kullanan doktor Zelkif Akgül, yargılandığı davada beraat etti.

16.04.2015 15:28

Rize'de eşinin görev yerinin değiştirilmesinden sorumlu tuttuğu Rize Valisi Ersin Yazıcı hakkında, 'AKP militanı' ifadesi kullanan doktor Zelkif Akgül, yargılandığı davada beraat etti.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü'nde 15 yıldır çeşitli görevler yapan ebe kadrosundaki Sibel Akgül, bir süre önce Tedavi Hizmetleri Şubesi'ndeki müdürlük görevinden alındı. Ardından İl Sağlık Müdürlüğü'ne düz memur olarak ataması yapılan Akgül, son olarak Rize Devlet Hastanesi'nde ebe olarak görevlendirildi.

Eşinin görevden alınma nedeninin siyasi olduğunu öne süren, son yerel seçimlerde MHP'nin Rize Belediye Başkan adayı olan Dr. Zelkif Akgül de, sorumlu tuttuğu Rize Valisi Ersin Yazıcı hakkında sosyal paylaşım sitesinde, 'Rize'ye neden hiçbir zaman vali atanmaz, hep AKP militanı atanır' ifadelerine yer verdi. Vali Ersin Yazıcı bunun üzerine, sosyal medya üzerinden kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle Akgül hakkında dava açtı.

Rize 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında hakim militan sözcüğünün hakaret içermediği ve ağır eleştiri taşıdığı gerekçesiyle Akgül'ün beraatına karar verdi.

MİLİTAN: İNANDIĞI DÜŞÜNCE İÇİN MÜCADELE EDEN İNSAN

Dr. Zelkif Akgül, " Türkiye'de her türlü aksaklık olmasına rağmen adaletin tamamen ortadan kalkmadığını, eninde sonunda adaletin yerini bulduğunu görmüş olduk" dedi. Akgül'ün avukatı Ateş Hatinoğlu ise, "Militan sözcüğünün Türk Dil Kurumu sözlüğünde, 'İnandığı düşünce için mücadele eden insan' olarak tanımlanması nedeniyle valilerin siyasallaşmasına getirilmiş bir eleştiri olduğunu, bu tür makamlardaki insanların sert bile olsa her türlü eleştiriye açık ve hoşgörülü olmaları gerektiğini savunduk" ifadelerini kullandı. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Rize Valisi İçin, 'Akp Militanı' İfadesini Kullanan Doktora Beraat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement