Ruşen Hakkı Yine Hüzünlendirdi - Son Dakika
Güncel

Ruşen Hakkı Yine Hüzünlendirdi


Ruşen Hakkı Yine Hüzünlendirdi

Kocaeli Kitap Fuarı'nda yakınları ve sevenleri Ruşen Hakkı şiirleri okudu

23.05.2011 16:33

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 3. Kitap Fuarı'nda Ruşen Hakkı anısında şiir dinletisi ve panel düzenlendi. Sevenleri ve yakınlarının Ruşen Hakkı şiirlerini okuduğu panelde torunu Eylül'ün konuşması ise herkesi duygulandırdı.

ŞİİRLERİ DUYGULANDIRDI

2011 yılında hayata gözlerini yuman Kocaeli'nin yetiştirdiği en önemli edebiyatçılarından Ruşen Hakkı Kocaeli Kitap Fuarı'nda şiirleri ile anıldı. Kızı Nilgün Sezeralp'ın babasına yazdığı sözleri ile herkesi duygulandırdığı etkinlikte Ruhan Odabaş, Suat Özdemir, Mustafa Küpçü, İhsan Topçu, Nilüfer Özdemir, Şener Aksu, Niyazi Yaşar, Hasan Hüseyin Yalvaç, Kadir Yüksel gibi isimler şiirler okudu.

TORUNU EYLÜL ALKIŞLANDI

Sıra Ruşen Hakkı'nın torunu Eylül'e gelince söylediği sözler panele gelen herkesi duygulandırdı. Eylül" Ben dedemin 5 torunundan biriyim. Fakat 3 kızından biri gibiydim. Onun yokluğuna alışamadım" diyerek etkinliğe gelenleri hüzünlendirdi. Eylül daha sonra "Torunum soruyor" adlı şiiri okudu. Paneli izleyenler Ruşen Hakkı'nın torununu alkışlarla kutladı.

ESERLERİ İLE YAŞAYACAK

Ruşen Hakkı'yı eserlerinden tanıyan katılımcıların da ona ait şiirlerini okuduğu etkinlikte bir seveni şöyle konuştu" Onunla hiç yan yana olamadım. Kendisi ile her zaman tanışmak istedim. Ama olmadı maalesef. Fakat şiirleri ile her zaman birlikte oldum. Bundan sonra da benim gibi onu sevenler, Ruşen Hakkı'yı eserleri ile yaşayacak ve yaşatacaklardır"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ruşen Hakkı Yine Hüzünlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement