Rusya'da Yıllık Enflasyon Haziranda Yüzde 8,59'a Çıktı - Son Dakika
Güncel

Rusya'da Yıllık Enflasyon Haziranda Yüzde 8,59'a Çıktı

Rusya'da yıllık enflasyon, haziranda bir önceki aya göre yüzde 8,3'ten yüzde 8,59'a yükseldi. Gıda ürünlerinin fiyatı yıllık bazda yüzde 9,81 artış gösterirken, gıda dışı ürünlerin fiyatları yüzde 7, hizmet ürünlerinin fiyatları ise yüzde 8,79 yükseldi. Rusya Merkez Bankası, enflasyon hedef seviyesine ulaşmak için politika faizinde önemli ölçüde artış yapmayı düşünüyor.

10.07.2024 19:29

Rusya'da yıllık enflasyon haziranda bir önceki aya göre yüzde 8,3'ten yüzde 8,59'a çıktı.

Rusya Federal İstatistik Kurumunun (Rosstat) açıkladığı verilere göre, ülkede gıda ürünlerinin fiyatı haziranda yıllık bazda yüzde 9,81 artış gösterdi.

Söz konusu dönemde, gıda dışı ürünlerin fiyatları yüzde 7, hizmet ürünlerinin fiyatları yüzde 8,79 yükseldi.

Rusya'da yıllık enflasyon da haziranda bir önceki aya göre yüzde 8,3'ten yüzde 8,59'a çıktı.

Rusya Merkez Bankası, enflasyonda yüzde 4 seviyesindeki hedef seviyeye ulaşılması için bu ay yapılacak toplantıda politika faizinde önemli ölçüde artış yapabileceğini bildirmişti.

Banka, 7 Haziran'daki son toplantısında politika faizini, değişikliğe gitmeyerek yüzde 16 seviyesinde bırakmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya'da Yıllık Enflasyon Haziranda Yüzde 8,59'a Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement