Rusya Tacikistan'a Silah Göndermeye Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Rusya Tacikistan'a Silah Göndermeye Devam Edecek

Rusya'nın Tacikistan'a silah ve askeri araç göndermeye devam edeceği bildirildi.

16.04.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Tacikistan'a silah ve askeri araç göndermeye devam edeceği bildirildi.

Moskova'da düzenlenen ve 79 ülkeden savunma bakanları ile heyetlerinin katıldığı 4. Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinin küresel güvenlik konusunda görüşlerini açıkladı.

Çatışma bölgelerinde çözümlerin bulunmasının önemine değinen Şoygu, bu kapsamda Afganistan'daki barış sürecinin denetlenmesi amacıyla Tacikistan'a silah yardımı sağlayacaklarını söyledi.

Şoygu, "Tacikistan'a silah ve askeri araç desteğimiz sürecek. Bu ülkedeki askeri üssümüzü güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Şoygu, küresel güvenliğin başlıca sorunlarını ise "NATO üyesi ülkelerin güçlenmesi, ABD'nin doğrudan müdahale yaparak diğer ülkelerin iç işlerine karışması ve kuruluşların "renkli devrimleri" desteklemeleri" olarak sıraladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da ABD füze savunma sistemlerinin yayılmasından duydukları endişeyi dile getirerek, bunun dünyadaki güç dengesini bozacağını belirtti.

Son zamanlarda uluslararası düzeydeki birçok krizin uluslararası işbirliği sonucunda çözüm bulduğunu kaydeden Lavrov, karşı durmanın ve askeri müdahalelerin sorunları daha da çıkılmaz duruma getirdiğini, siyasi ve diplomatik çözümlerin ise kan akmasını önlediğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rusya Tacikistan'a Silah Göndermeye Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement