Rusya, Ukrayna'yı Resmi Olarak Uyardı - Son Dakika
Güncel

Rusya, Ukrayna'yı Resmi Olarak Uyardı

Rusya'da yayın yapan Rossiyskaya Gazeta, Rusya'nın Ukrayna'yı intikam amaçlı nükleer füzelerle ilgili bilgileri satmak suçlayıp uyardığını yazdı.

07.04.2014 23:11  Güncelleme: 23:22

Rusya'ya nükleer füze üreten Ukrayna'nın, son krizin ardından intikam almak amacıyla füzeyle ilgili bilgileri aralarında Türkiye'nin de bulunduğu bazı ülkelere satmaya çalıştığı iddia edildi.

"RESMİ OLARAK UYARDI"

Rusya'da yayınlanan yönetim yanlısı Rossiyskaya Gazeta'nın haberine göre Rus Dışişleri, Ukrayna'yı resmi olarak uyardı.

LAVROV'UN MESAİSİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan Rusya Dışişleri Sergey Lavrov'un Ukrayna'nın doğusunda yaşanan gelişmelerle ilgili telefon mesaisi devam ediyor.

STEİNMEİER VE KERRY İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lavrov'un Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüştüğü bildirildi. 

Açıklamada, Lavrov-Kerry görüşmesinde, Ukrayna'daki iç siyasi krizin çözümü adına dış destek olasılığının değerlendirildiği belirtildi.

UKRAYNA KONUSU MASAYA YATIRILDI

Lavrov'un, Ukrayna'nın, tüm siyasi tarafları ve bölgelerinin katılımıyla derin ve şeffaf anayasal reform düzenlemesi ve Ukrayna'da federal yönetim sistemine geçilmesi konuları üzerinde durduğu ifade edildi.

Lavrov-Steinmeier görüşmesinde de Ukrayna'da "iç diyalog" sürecinin başlamasına yardımcı olacak, uluslararası mekanizmanın oluşturulması için gereken çabanın acilen ortaya konulması konusunun üzerinde durulduğu kaydedildi.

Rusya, Ukrayna\'yı Resmi Olarak Uyardı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Rusya, Ukrayna'yı Resmi Olarak Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Eyup: Rusya Ukranyanın toprak bütünlüğüne saygı duymak zorunda.Ukranyanın bazı şehirlerinde Rus vatandasları coğunlukta olabilir ama Rusya cok dusunuyorsa vatandaslarını ülkesine ceksin. 4 0 Yanıtla
    EVET: EVET BEĞENMİYORLARSA ..... GİTSİNLER . 0 0
  • fahri kılınç: bize ne kardeşim biz kendi işimize bakalım kırım ha ukrayna da kalmış ha rusyaya bağlanmış igüneyi bitirdik şimdide kuzey mi kaldı 3 0 Yanıtla

Advertisement