İstanbul'da etkili olan yağmur Sarıyer'de cadde ve sokakları dereye döndürürken, bazı evleri de su bastı. Beykoz'un bazı köy yolları da heyelan nedeniyle araç trafiğine kapandı.
Marmara Bölgesi'ni 2 gündür etkisi altına alan sağanak yağış, dün itibariyle İstanbul'un bazı ilçelerinde de etkili oldu. Belgrad Ormanları'na yağan yoğun yağış Sarıyer ilçesinde sele dönüştü. Metrekareye düşen 110 kilogram yağış nedeniyle kanalizasyonlar taştı. Bazı yerlerdeki rögar kapakları basınca dayanamayarak yerinden çıktı. Caddelerde suyun yüksekliği 40 santimetreye kadar ulaştı. Trafikteki bazı sürücüler, yerinden fırlayan rögar kapakları ve yükselen su nedeniyle zor anlar yaşadı.
HEYELAN KÖY YOLUNU KAPADI
Sarıyer'de etkili olan sağanak yağış aynı saatlerde Beykoz'da da etkisini hissettirdi. Akşam saatlerinde Ümraniye ve Beykoz'da 2 noktaya yıldırım düştü. Hasar vermeyen yıldırım düşmesi nedeniyle küçük çaptaki yangın vatandaşlar tarafından söndürüldü. Hayatı olumsuz yönde etkileyen sağanak yağış nedeniyle saat 23.00 sıralarında Beykoz'un Paşamandıra köyü girişindeki yolda toprak kayması meydana geldi. Alibahadır ve Değirmendere köylerine de aynı heyelan nedeniyle ulaşım durdu. İtfaiye ve iş makineleri olay yerine gelerek yolu açma çalışmaları başlatıldı.
(fotoğraf)
. - İstanbul/ Sarıyer
Son Dakika › Güncel › Sağanak Yağış Gece Etkili Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.