Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gümüşhane'de - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gümüşhane'de

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gümüşhane\'de

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin artık sağlıkta dünyada örnek gösterilen ülkeleri arasında olduğunu söyledi.

24.07.2013 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin artık sağlıkta dünyada örnek gösterilen ülkeleri arasında olduğunu söyledi.

Bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Gümüşhane'ye gelen Bakan Müeezzinoğlu, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'yı makamında ziyaret etti.

Yaptığı açıklamada Türkiye'nin artık sağlıkta dünyanın örnek gösterilen ülkeleri arasında yer aldığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, sıkıntılı oldukları tek konunun uzman hekim sayısı olduğunu söyledi. Uzman hekim ihtiyacını karşılamakta ciddi zorluk çektiklerini belirten Müezzinoğlu, "Belki önümüzdeki 5 yılda da bu zorluğumuz devam ediyor. Türkiye'nin özellikle uzman hekim açığı bizi oldukça zorluyor ve yoruyor. Hekim açığı bina yapmaya benzemiyor. Son 5 yılda tıp fakültelerine kontenjan artışı yaparak açığımızı kapatmaya çalışıyoruz ama önümüzdeki yıldan itibaren 2 bin 500 - 4 bin, ondan sonraki yıllarda da 5 bin gibi ilave hekimlerimiz gelecek. Ama bunların bir 4-5 yıl da uzmanlık süreçleri olacak. Şu anda büyük andaki planlamamız elimizdeki mevcut uzman hekimlerden veya hekim arkadaşlarımızdan sağlık çalışanlarından çünkü hemşire açığımız da var. Onlardan azami verimliliği elde edebilecek ve onları verimli kullanabilecek bir bakış açısı ile planlama yapmaya çalışıyoruz" dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen'in de hazır bulunduğu ziyarette Vali Mayda, Bakan Müezzinoğlu'na Osmanlı döneminde Gümüşhane'de bastırılan paraları figüre eden plaket takdim etti.

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'yı makamında ziyaret ettikten sonra Gümüşhane Üniversitesinde gerçekleştirilen Gümüşhane İl Sağlık Değerlendirmesi toplantısına katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından Gümüşhane Devlet Hastanesinde yatan hasta ve acil servisi ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"SİİR'TEKİ OLAY MESLEKİ BİR HATA DİYE DEĞERLENDİRİYORUZ"

Siirt'te sarılık teşhisiyle özel bir hastaneye kaldırılan 6 günlük Cemre bebeğin serum bandı yerine yanlışlıkla parmağının kesilmesi olayıyla ilgili bir soruyu cevaplandıran Bakan Müezzinoğlu, "Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor. Öncelikle bebeğimize ve ailesine geçmiş olsun diyoruz. Mesleki bir hata diye değerlendiriyoruz ama tabi bir dikkatsizlik olup olmadığını incelemelerden sonra söyleyebileceğiz" dedi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Gümüşhane'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement