Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü

Sakarya Zaferi\'nin Yıl Dönümü

Sakarya Zaferi'nin 91.yıl dönümü dolayısıyla Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Duatepe'de tören düzenlendi.

13.09.2012 17:02

Sakarya Zaferi'nin 91. yıl dönümü dolayısıyla Ankara'nın Polatlı ilçesindeki Duatepe'de tören düzenlendi.

Törene, TBMM Katip Üyesi ve AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Fatih Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Eğitim Doktrin Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bazı milletvekilleri ile çok sayıda asker, muharip gazi ve vatandaşlar katıldı.

Protokol, tören alanına gelişinde ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşların oluşturduğu koridordan yürüdü.

Tören, şehitler anıtına çelenk konulması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Prof. Dr. Esat Arslan, Sakarya Savaşı'nın önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Arslan, Sakarya Meydan Muharebesi'nin düzenli orduyla yapılan savaşlarda en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi.

"İngiltere'nin kılıcı haline getirilen Yunanistan'ın bu savaşta ağır bir yenilgiye uğratıldığını" belirten Arslan, Sakarya'da sinirlerine hakim olan, kararlı iradenin galip geldiğini söyledi.

Konuşmanın ardından Sakarya Meydan Muharebesi canlandırıldı. Polatlı Topçu ve Füze Okulu'nda görevli personelin yer aldığı canlandırmada Türk askerinin yaşadıkları sahnelenirken, bazı izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.

Canlandırma Mehmetçik'in Duatepe'ye Türk bayrağını dikmesi ile sona erdi.

Daha sonra Kara Havacılık ve Hava Kuvvetleri unsurları geçiş yaptı.

Töreni 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'ye atletizmde altın ve gümüş madalya kazandıran milli sporcular Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut da izledi.

Muhabir: Ferdi Türkten/ Barış Gündoğan

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement