Samatya'daki Ermenilere Saldırı İddiası Hakkında Dava - Son Dakika
Güncel

Samatya'daki Ermenilere Saldırı İddiası Hakkında Dava

Samatya\'daki Ermenilere Saldırı İddiası Hakkında Dava

Şişli ve Fatih'te 1 kadının ölümü 3'ünün de yaralanması olaylarıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanığın yargılanmasına devam edildi Sanık Murat Nazaryan: ...

04.11.2013 14:13

Şişli ve Fatih'te geçen yıl kasım ve aralık aylarında, 1 kadının ölümü, 3'ünün de yaralanması olaylarıyla ilgili hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık Murat Nazaryan'ın yargılanmasına başlandı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan ile maktul Maritsa Küçük'ün yakını Zadik Küçük, Yaşar Küçük ile tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunması alınan sanık Murat Nazaryan, olay günü kendisini suç işlemek için 3 kişinin sürüklediğini ve o kişileri tanımadığını iddia ederek, şunları söyledi:

"Yakın akrabalarıma bilgi verdim. Fiziki özelliklerini hatırlamadığım 3 kişi, bana 'seni de akrabanı da öldürürüz' diyerek, zorla maktulün evine götürdüler. 'Bu iş acemi olsun' diyerek üçü birden maktule bıçakla saldırdılar. Üzerlerinde silah da vardı. Onlar bir defa bıçakladıklarında ben kaçtım. Önceden parmağımı kesip kan alarak ordaki bir belgenin üzerine sürdüler. Bu şahısların resmini görsem tanırım."

Karakolda psikolojik baskı altında olduğunu öne süren Nazaryan, "Korktuğum için bunları anlatamadım. Artık yapacak bir şeyim kalmadı. Bu nedenle olayın oluş şeklini anlatıyorum. Cezaevinde kendimi güvende hissetmiyorum. Uyuyamıyorum. Hap kullanıyorum" diye konuştu.

Nazaryan, olaydan sonra pansiyonda 3 ay kaldığını ifade ederek, "Cinayeti işlemiş olsaydım kaçardım. Zaten pansiyonda kalırken de kimliğimi vermiştim" dedi. Bu üç kişinin maktulü neden öldürdüklerini bilmediğini de ileri süren Nazaryan, şahısların fiziki özelliklerini tarif edemeyeceğini ve olaydan önce de maktulün evine gitmediğini söyledi.

-" Kumkapı'daki çeteden kaçtım"

Duruşmada söz alan sanığın avukatı da, "Müvekkilim, birilerinin zorla kendisini maktulün evine götürdüğünü bana cezaevinde anlattı. Ayrıca Kumkapı çetesinden bahsetti. Kendisinden den haraç alıyorlarmış. Bu nedenle müvekkilim Kasımpaşa'ya taşınmış. Bunların müvekkilime sorulmasını istiyorum" dedi.

Avukatın talebi üzerine mahkeme heyetinin bu soruları yönelttiği Nazaryan, "Ben Kumkapı'da oturduğumda Diyarbakırlılar, Bingöllüler benden haraç alırlardı ve başka şeyler de isterlerdi. Ben bu çeteden kaçarak Koca Mustafapaşa'ya taşındım. Ama beni orada da buldular. Ancak beni maktulün evine götüren üç kişi Kumkapı'daki şahıslar değil. Onlar kabadayı olarak tanımladığım kişilerdir. Beni olay yerine götüren şahısların ne ile uğraştıklarını bilmiyorum" yanıtını verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın akıl hastalığının yerinde olup olmadığının araştırılması için dosya ile birlikte Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'ne sevk edilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Nazaryan'ın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Şişli ve Fatih'te geçen yıl kasım ve aralık aylarında, yalnız yaşayan 4 yaşlı kadın çeşitli zamanlarda saldırıya uğramış, bunlardan Maritsa Küçük (85), yaşamını yitirmişti. Olaylarla ilgili Ermeni asıllı Murat Nazaryan tutuklanmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samatya'daki Ermenilere Saldırı İddiası Hakkında Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement