Samsun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Samsun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinliği

Samsun\'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinliği

Samsun'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98.yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18.03.2013 13:37

Samsun'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kıranköy Mezarlığı'ndaki Şehitler Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kaymakamlar, belediye başkanları, adli, askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören ilk olarak Şehitlik Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve askerlerin saygı atışının ardından Vali Aksoy, şehitlik şeref defterini imzaladı.

Vatan toprakların bölünmez bütünlüğü, milletin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği uğruna ölüme seve seve giderek şehitlik makamına ulaştıklarını belirten Vali Aksoy, "Bugün uğruna toprağa girdiğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde sizlere tükenmeyecek bir minnet, şükran ve bağlılık duyguları ile anıyor ve manevi huzurunuzda milletçe saygı ile eğiliyoruz. Bize bırakılan kutsal emanetin her geçen gün sonsuz inanç ve gururla daha da ileriye taşımakta kararlıyız. Gelecek nesillere daha güvenli bir şeklide devredeceğiz. Bu duygularla şehitler gününde de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman Gazilerimizi de şükranla anıyoruz" dedi.

Şehitlik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Aksoy ve beraberindekiler Kıranköy ve Asri Mezarlıklarındaki şehitlikleri gezerek mezarlıklara karanfil bıraktılar. Daha sonra mezarlıklarda İl Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk tarafından dua edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'da 18 Mart Çanakkale Zaferi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement