Şanlıurfa?da Sağlık Çadırı Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa?da Sağlık Çadırı Kuruldu

Şanlıurfa?da Sağlık Çadırı Kuruldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) öncülüğünde Türkiye genelinde hayata geçirilen 'Yaşam için kalori, sağlık için koşu' projesi kapsamında Şanlıurfa'da sağlık çadırı kuruldu.

06.04.2015 16:22

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) öncülüğünde Türkiye genelinde hayata geçirilen 'Yaşam için kalori, sağlık için koşu' projesi kapsamında Şanlıurfa'da sağlık çadırı kuruldu. Türkiye'de yetersiz beslenmenin önlenmesi ve bu konuda toplumsal bilinç oluşturulması amacıyla Topçu Meydanı'nda kurulan sağlık çadırında vatandaşlara sağlıklı beslenme konularında bilgi verildi. Çadırın açılışı için düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, SGK İl Müdürü İsmail Ünlü, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Aylin Kırıcı Duman, "Çadırda Şanlıurfa halkı yetersiz beslenme taramasından geçecektir. Bu proje özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sıklıkla görülen sağlık sorununu ortadan kaldırmayı hedeflemektedir" dedi.

SGK İl Müdürü İsmail Ünlü ise hangi yaş grubunda olursa olsun toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve çözüm üretmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Yetersiz beslenme sorununu ortadan kaldırmak için herkesi çadırda kontrollerini yaptırmaya, düzenlenecek koşu ve yürüyüş maratonuna davet ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılışa katılanlar çadırı dolaşarak test yaptırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa?da Sağlık Çadırı Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement