Şanlıurfa Hukukçular Derneği Üyesi Avukatlardan 'uludere'ye Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa Hukukçular Derneği Üyesi Avukatlardan 'uludere'ye Suç Duyurusu

Şanlıurfa Hukukçular Derneği Üyesi Avukatlardan \'uludere\'ye Suç Duyurusu

Şanlıurfa Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Şırnak'ın Uludure İlçesi'nin Irak sınırında hava operasyonunda 35 kişinin ölmesiyle ilgili olarak, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

04.01.2012 16:22

Şanlıurfa Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Şırnak'ın Uludure İlçesi'nin Irak sınırında hava operasyonunda 35 kişinin ölmesiyle ilgili olarak, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hava operasyonunda hayatını kaybeden 35 vatandaşın ölümünün takipçisi olacağını belirten Şanlıurfa Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Ömer Avcı, adliye binasında gazetecilere açıklama yaptı. Avcı, "Şırnak İli Uludere İlçesi, Ortasu Köyü'nde saat 21.30 başlayıp Genelkurmay Başkanlığı beyanına göre 47 dakika süren ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarıyla bahse konu sivil insanların bombalanması ve sonrasında uçaklardan açılan ateş sonucu 17 çocuk, 18 yetişkin yurttaşın öldürülmesi ve 1 kişinin yararlanmasıyla sonuçlanan olay, tüm vicdanları yaralamıştır. Olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana takip ettiğimiz süreçte, sorumlular hakkında hukuki sürecin başlatılması için bir talepte bulunmanın gerekliliğine inanarak Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmek üzere dilekçemizi Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına sunduk" dedi.

ULUDERE'DE SUÇ İŞLENDİ

Uludere'de 35 vatandaşın öldürülmesi olayında açık bir şekilde suç işlendiğini iddia eden Ömer Avcı, "Gerek AİHM içtihatları ve Türk Hukuk Mevzuatı açışından sorumlularının bulunup cezalandırılması, gereken 'taksirle adam öldürülmesi' suçu işlendiğinin kanaatindeyiz. Terörle hiçbir bağı olmayan masum kişileri bomba yağmuruna tutup, ölmelerine neden olan başta savaş uçaklarının kullanan askeri personelden sırasıyla yukarıya doğru emir komuta zinciri içerisinde bahse konu 'vur emri' diye nitelendirdiğimiz talimatı veren tüm askeri ve idari personelin bu yönde suç işlediğini düşünmekteyiz. Vicdani ve hukuki kanaatimiz çerçevesinde yaptığımız bu başvurunun ölen yurttaşlarımızı geri getirmeyeceği bilincindeyiz. Bu tür olayların durması için bölgede ilk olarak silahların susması ve bölgeye barışın hakim olması gerektiğini düşünmekteyiz" diye konuştu. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa Hukukçular Derneği Üyesi Avukatlardan 'uludere'ye Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement