Mal Varlıklarına Haciz Konulan Sarıgül'den İlk Tepki - Son Dakika
Güncel

Mal Varlıklarına Haciz Konulan Sarıgül'den İlk Tepki

Mal Varlıklarına Haciz Konulan Sarıgül\'den İlk Tepki

Mustafa Sarıgül, TMSF'nin tüm mal varlıklarına el koyması ile ilgili, ''16 yıl sonra böyle bir karar çıktı. Zamanlama manidar.'' dedi.

17.01.2014 19:19  Güncelleme: 08:13

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrimenkullerine haciz koydu. Sarıgül, Hürriyet'e yaptığı açıklamada ''16 yıl sonra böyle bir karar çıktı. Zamanlama manidar'' dedi.

SARIGÜL'ÜN AVUKATI: BÖYLE BİR BORÇ YOK

Mustafa Sarıgül'ün avukatı Murat Hazinedar da TMSF'nin Sarıgül'ün mal varlığına el koyma kararıyla ilgili şunları söyledi:
"Bize ulaşan bir şey yok. Bir bakanın demesi gibi "zamanlama çok manidar". Bunun herhangi bir gerçekliği yok. TMSF bir şeyler karıştırıp.. Belki bu sürece dair başkanın itibarsızlaştırmasıyla ilgili bir girişim olabilir. Böyle bir borç yok. Neye dayandırıldığını bilmiyoruz şu anda. Bunun güncel siyasete yönelik bir işlem olduğunu düşünüyorum."

SARIGÜL'E TMSF ŞOKU

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, (TMSF), Sarıgül'ün banka hesaplarına ve gayrımenkullerine, 1998'de Bank Ekspress'ten aldığı kredi nedeniyle haciz koydu.

Sarıgül'ün, kayıp olduğu bildirilen kredi borcu belgelerini TMSF'ye, Bank Ekspres'in eski sahibi iş adamı Korkmaz Yiğit'in kısa bir süre önce teslim ettiği öğrenildi. TMSF'nin, Yiğit tarafından teslim edilen belgeleri inceledikten sonra, haciz kararını dün itibarıyla verdiği ve Sarıgül'ün malvarlığına haciz koyduğu belirtildi. 

3.5 MİLYON DOLAR ÇEKTİ, 8 MİLYON DOLAR ÖDEYECEK
 
Edinilen bilgiye göre, Mustafa Sarıgül ve 9 arkadaşı 1998 yılında Bank ekspres'ten 3.5 milyon dolarlık kredi çekti.  Bank Ekspres'e TMSF ise, borcun verilmesinden kısa bir süre sonra,  Korkmaz Yiğit'in bankası Bank Ekspres'e el koydu. 

TMSF, el koyduktan sonra bankanın kayıtlarını incelediğinde, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı krediye ilişkin herhangi bir belge ya da borç bilgisi bulamadığı için, kredi konusunda herhangi bir işlem de bugüne kadar yapılmadı.

YİĞİT BELGELERİ BİZZAT VERDİ

Kısa bir süre önce ise iş adamı Korkmaz Yiğit ,TMSF'ye bizzat giderek, Sarıgül ve arkadaşlarının aldığı kredi borcuna ilişkin belgeleri verdi. TMSF, belgelerin doğruluğunu inceledikten sonra, borcun alındığı ve ödenmediği gerekçesiyle gerekli işlemleri başlattı. Yapılan hesaplama sonucunda, 3.5 milyon dolar olarak alınan borcun, bugün itibarıyla, faiziyle birlikte 8 milyon dolara (yaklaşık 16 milyon TL) ulaştığı belirlendi. TMSF de, yapılan hesaplamaların sonucunda, ilgili borç için dün itibarıyla Sarıgül'ün mevcut banka hesaplarına haciz koydu. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Mal Varlıklarına Haciz Konulan Sarıgül'den İlk Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • MURAT ALİ KAVUT: BAŞBAKAN PARTİSİNİN YOLSUZLUĞU İLE İLGİLİ HEDEF SAPTIRIYOR. TÜRKİYE ASRIN HIRSIZLIĞINI UNUTUYOR . BAŞBAKANIN AKIL HOCALARI GERÇEKTEN ÇOK SİNSİ . KENDİSİ YÜZSÜZ . HALK İSE KORKAK . 29 83 Yanıtla
  • ÖZSİVRİDİL: Ucuz ayak oyunları, banka tmsf geçeli yıllar oldu,borç gerçek olsaydı çoktan işlem yapılırdı 26 47 Yanıtla
  • kral: türkıyede ıkı kısıden nefret edıyorum 1 ke mal kılıcdaroglu ıkı musto sarıgul 34 23 Yanıtla
  • mustafa: ayakkabı kutusunada sığmaz bu para .çapulcular çuvalladı yine.son gülen iyi güler. 18 30 Yanıtla
  • halil: aylar öncesinden akp liler arasında sarıgül aday olsun seçime iki üç ay kala dosyalarını patlatacağız diye defalarca konuşuldu sarıgüle yapılan seçimde inşallah ters tepecektir 24 21 Yanıtla
    canik: ne alakaya sarıgülün dosyaları bizzat deniz baykalın elinde kendi partisinden dosyası var diye ihraç edilen bi adam bu sarıgül 0 0
  • TH: BAKTILAR KAYA BÜYÜK NE YAPSINLAR YENİ BİR İŞLE YOK BELGELER YENİ TESLİM EDİLMİŞ FALAN FİLAN İCRA KANUNUNU İNCELESİNLER TİCARİ KONULARDA ZAMAN AŞIMI VAR 10 YIL O ZAMAN BENDE SAHTE BİR SENET DÜZENLEYEYİM YOK SUNUN YOK BUNUN BANA BORCU VARDI DIYEYIM MAHKEME KABUL EDECEK MI GÖRELİM BU BİR OYUN YERSE KOYUN YEMEZSE YAN TARAFA KOYUN 26 19 Yanıtla
    MUSTAFA: KARDEŞ YANLIŞ ANLADIN PARAYI İSTEYEN YOK KISSADAN HİSSE SİZDE HIRSIZ DAHA ÇOK. ANLADIN. 0 0
  • MALATYALI: 36 tane taşınmaz gayri menkulü varmış sataydın 3 . 5 TANESİNİ ödeseydin HALKÇI SARİGÜL 29 14 Yanıtla
  • ALİ RIZA IRMAK: bu akp seçimi kaybedeceğini anlayınca her türlü pisliği ve melaneti yapar çünkü çok korkuyorlar. 16 sene önceki olayı şimdi temcit pilavı gibi ısıtıp öne sürdüler. 15 24 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement