"Sarıkamış Destanı Konferansı" - Son Dakika
Güncel

"Sarıkamış Destanı Konferansı"

"Sarıkamış Destanı Konferansı"

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Bu destan orada beceriksiz komutanlar için değil, şehit düşen gerçekten bu vatan için, bayrak için hayatlarını kaybedenler için destan"

23.10.2013 21:18

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu destan orada beceriksiz komutanlar için değil, şehit düşen gerçekten bu vatan için, bayrak için hayatlarını kaybedenler için destan" dedi.

DSİ Genel Müdürlüğünde düzenlenen "Sarıkamış Destanı Konferansı"na Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve çok sayıda kişi katıldı.

"Sarıkamış Harekatı Anma Alanları, Tören Alanı, Tanıtım ve Araştırma Merkezi Projesi"nin tanıtım filmiyle başlayan programda, Prof. Dr. Sönmez, Sarıkamış Harekatı'nın tarihini slayt gösterisiyle anlattı.

Konferansta konuşan Bakan Eroğlu, görüntüleri izlerken duygulandığını belirterek, bütün cephelerde vatan, millet için canlarını seve seve feda eden kahramanları alkışladıklarını söyledi. "Şehitler ölmez" diyen Eroğlu, Osmanlının 93 Harbi'nden sonra çok büyük hadiselere maruz kaldığını, devlet ve millet olarak üzüntüler yaşandığını ifade etti.

Cephelerde çocuk yaştakilerin ayaklarında çorapla, üzerlerinde yazlık gömleklerle harbetmesinin destansı bir hareket olduğunu ifade eden Eroğlu, "Allah onlardan razı olsun. Bu millet bugün ayaktaysa onların sayesinde. Bu topraklar kolay muhafaza edilmedi. Onlara minnet ve şükran borçluyuz. Haklarını ödeyemeyiz. Yakın tarihimizi bütün yöneticilerimizin bilmesi lazım. Onlara vefa borcumuzu yerine getirmemiz lazım" diye konuştu.

Çanakkale'de tanıtım merkezi kurduklarını, Sarıkamış'ın da ayrı bir destan olduğunu ifade eden Eroğlu, "Bu destan orada beceriksiz komutanlar için değil, şehit düşen gerçekten bu vatan için, bayrak için hayatlarını kaybedenler için destan" dedi.

Programın ardından Eroğlu,  Prof. Dr. Sönmez'e plaket verdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sarıkamış Destanı Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement