Savaş Çocuklarından Ayırdı - Son Dakika
Güncel

Savaş Çocuklarından Ayırdı

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle 6 çocuğundan ayrı kalan Salih ailesi, yeniden bir araya gelecekleri günün hayaliyle yaşıyor

14.10.2014 13:02  Güncelleme: 13:36

Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle çocuklarının her biri farklı yerlere sığınan Suriyeli Kürt aile, yeniden bir araya gelecekleri günün hayaliyle yaşıyor.

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalardan kaçan Salih ailesi, Suruç ilçesindeki kampta yaşama tutunmaya çalışıyor.

HER BİRİ AYRI BİR YERDE

Eşiyle Suruç'a gelen 6 çocuk babası Sabri Hasan Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kobani'de yaşadığını, çatışmalar şiddetlenince de Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi. Savaş nedeniyle çocuklarının her birinin ayrı yerlere dağıldığını ifade eden Salih, "Çocuklarımdan biri İstanbul, ikisi Adana, diğeri de Lübnan'a sığındı. İki çocuğum da Suriye'de kaldı. Ben de eşimle buraya geldim." dedi.

Kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür eden Salih, savaşın bitmesinin ardından çocuklarıyla yeniden bir araya toplanmayı hayal ettiğini vurguladı.

Savaş Çocuklarından Ayırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Savaş Çocuklarından Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement