Seçimin Bileni CHP'nin Hedefini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Seçimin Bileni CHP'nin Hedefini Değerlendirdi

Seçimin Bileni CHP\'nin Hedefini Değerlendirdi

Fantezi kuruyorlar...

09.03.2015 10:59

Başarılı seçim tahminleriyle bilinen İbrahim Uslu CHP'nin yüzde 35 hedefini bir fantezi olarak niteledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'daki seçimlerde CHP'nin bir sıçrama yapacağını belirterek hedeflerinin yüzde 35 olduğunu söylemişti.

CHP FANTEZİ KURUYOR

Yine kendini Sol olarak adlandıran HDP ise en az yüzde 10 oy alarak, seçim barajını geçeceğini ve Meclis'e gireceğini söylüyor. CHP ve HDP'nin, yani Türkiye'de kendini Sol'un temsilcisi olarak gösteren iki partinin oylarının toplamı bu şekilde yüzde 45 oluyor. ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu işte bu yüzde 45'lik oyu çılgın bir fantezi olarak niteliyor.

Yeni Şafak'tan Nil Gülsüm'e konuşan Uslu bu fanteziyi şöyle açıkladı:

Kılıçdaroğlu yüzde 35'lik bir seçim hedefi koydu. Bunu mümkün görür müsünüz?

Fantezi kuruyorlar. Bir taraftan HDP barajı geçecek deyip, sonra da CHP'nin bu oy oranlarına çıkabileceğini düşünüyorlar. Bu akıl dışı bir olasılık. Solun toplam havuzu yüzde 35 ise, yüzde 10'unu da HDP alırsa geriye ne kalacak? Bu durumda da CHP'nin yüzde 35'i yakalaması imkansız. CHP'nin bu oy oranını yakalayabilmesi için bütün solun tek çatı altında seçime girmesi gerekiyor. Sol seçmenin toplamının yüzde 45'e çıkacağını düşünmek çılgınca bir fantezidir.

HDP BARAJI CHP OYLARIYLA GEÇER

HDP'nin barajı geçmesi ya da geçememesi az bir oranla olacak gibi görünüyor. Barajı geçerse hangi partiden oy alacak?

AK Parti tabanından oy alacağı yorumları da yapılıyor. CHP'nin muhafazakar adayları CHP'ye ne kadar oy getiriyorsa, HDP'nin muhafazakar adayları da HDP'ye o kadar oy getirir. AK Parti ile HDP tabanında Güneydoğu da dahil çok fazla bir geçişkenlik yok. HDP'nin barajı aşmak için ihtiyaç duyacağı oylar mutlaka ve mutlaka CHP tabanından gelmek durumunda. AK Parti'den geleceğini söylemek siyaset bilmemektir. Yeni seçmen, yurtdışı oyları ve CHP seçmeninden gelecek oylar HDP'ye barajı geçirebilir.

Kaynak: Takvim.com.tr

Son Dakika Güncel Seçimin Bileni CHP'nin Hedefini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement