Şehit Astsubay ve Onbaşıya Son Görev - Son Dakika
Güncel

Şehit Astsubay ve Onbaşıya Son Görev

Şehit Astsubay ve Onbaşıya Son Görev

Afyonkarahisar'da şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ile Onbaşı Faruk Ergenç, son yolculuklarına uğurlandı.

16.09.2012 15:04  Güncelleme: 15:24

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit düşen Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger ile Onbaşı Faruk Ergenç, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuklarına uğurlandı.

Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden 24'ünün, Ankara Adli Tıp Kurumu'nda kimlik tespit çalışmaları dün sona ermiş, şehit askerlerin naaşları da bugün GATA'da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderilmişti.

Ankara'ya defnedilecek olan Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger (25) ile Onbaşı Faruk Ergenç için de Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger'in eşi Döndü, annesi Nermin, babası Haydar, Ağabeyi Ali Fatih ile Onbaşı Faruk Ergenç'in annesi Satı, babası Bekir ve yakınları başta olmak üzere birçok vatandaş katıldı.

Şehitlerin cenaze törenine devlet erkanından ise, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ile Ankara Garnizonu'nda görevli çok sayıda general, subay, astsubay ile emniyet mensubu katıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Kocatepe Camii'ndeki cenaze namazı öncesinde, Şehit Onbaşı Faruk Ergenç'in babası Bekir Ergenç, oğlunun tabutuna sarılarak, tabutu öptü. Şehit Astsubay Murat Düger'in annesi Nermin Düger ise, cenaze namazı öncesinde fenalaştı. Baygınlık geçiren şehit annesine ilk müdahaleyi ise cenaze alanında bulunan ilk yardım ekipleri yaparken, fenalık geçiren anne Düger sağlık ekiplerinin kontrolünde cenaze törenini tekerlekli sandalyeden takip etti.

Cenaze namazının ardından şehitlerin top arabasına taşınacağı tören alanına geçildi. Şehit Astsubay Murat Düger'in eşi Döndü Düger'in buraya gelişinde ise ayakta duramayışı ve hıçkıra hıçkıra ağlaması tören alanındakileri hüzne boğdu.

Gözyaşlarının sel olduğu cenaze törenin ardından ise İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin her iki şehit ailesine de başsağlığı dileyerek, onları teselli etmeye çalıştı.

Törenin ardından şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger, Pursaklar Şehitliği'nde, Onbaşı Faruk Ergenç ise Yuva Köyü'nde toprağa verilmek üzere uğurlandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Astsubay ve Onbaşıya Son Görev - Son Dakika


Advertisement