Şehit Babası Yıldız: "Türk Milleti Ayakta Olduğu Müddetçe Bunların Hepsinin Kökü Kazınacak" - Son Dakika
Güncel

Şehit Babası Yıldız: "Türk Milleti Ayakta Olduğu Müddetçe Bunların Hepsinin Kökü Kazınacak"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk bayrak asılı şehit evinden görüntü - Taziye çadırından görüntü Baba Sadık Yıldız taziye çadırında taziyeleri kabul ederken görüntü - Baba Sadık Yıldız'ın açıklaması- Yıldız'ın taziyeleri kabul etmesi Hakkari'deki terör saldırısı- Şehit babası Yıldız: - "Türkiye dimdik ayakta durdukça bu zalimlere asla taviz verilmeyecek.

08.09.2015 16:32

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türk bayrak asılı şehit evinden görüntü - Taziye çadırından görüntü Baba Sadık Yıldız taziye çadırında taziyeleri kabul ederken görüntü - Baba Sadık Yıldız'ın açıklaması- Yıldız'ın taziyeleri kabul etmesi Hakkari'deki terör saldırısı- Şehit babası Yıldız: - "Türkiye dimdik ayakta durdukça bu zalimlere asla taviz verilmeyecek. Bu Türkiye'yi bölemeyecekler. Bu Türk milleti ayakta olduğu müddetçe bunların hepsinin kökü kazınacak. Bundan herkes emin olabilir" Hakkari Dağlıca'da şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın Antalya'nın Manavgat ilçesindeki baba evinde yas var.Şehit Uğur Yıldız'ın amcası Mustafa Yıldız'ın evinde kurulan çadırda, şehidin 53 yaşındaki babası Sadık Yıldız ve akrabaları taziyeleri kabul ediyor. Çok sayıda vatandaşın ziyaret ettiği taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okunuyor. Taziye çadırında gazetecilere açıklama yapan şehidin babası Sadık Yıldız, dün akşam otelde çalışırken kendisine oğlunun şehadet haberinin geldiğini söyledi. Haberi duyar duymaz yıkıldığını ifade eden Yıldız, "Bir anda elim ayağım kesildi. Milletimizin, devletimizin başı sağ olsun. İki oğlumu kaybettim. Bin fidan feda olsun. Allah'ın izniyle onlar cennete gittiler. İnşallah biz de onların mertebesine ulaşırız" dedi.- Düğün yapmaya hazırlanıyorduGeçen hafta oğlu ile telefonla görüştüğünü anlatan Sadık Yıldız, şöyle konuştu: "Oğlum bana telefonda, 'Baba eylülde izine geleceğim. Allah kısmet ederse düğünümüzü de yapacağız, evleneceğim. Nişanlım da bekleyip duruyor zaten' dedi. Ben de 'Tamam oğlum burada güzel bir düğün yaparız. Hanımı da alırsın gidersin. Sonra görevinin başına dönersin' dedim. Öyle telefonda konuşmuştuk. Eylülde düğün yapmayı düşünüyordu, en geç kasımda yapmayı planlıyordu. Kısmet olmadı işte, haince pusuya düşürüp vurdular yavrumu. Aslanımı aldılar, canımı, ciğerimi aldılar."Uğur'un çok hayırlı bir evlat olduğunu ifade eden baba Yıldız, telefonda geçen başka bir görüşmesinde oğlunun sanki şehit düşeceğini anladığını dile getirdi. Aralarında geçen diyaloğu anlatan Yıldız, şunları söyledi: "(Baba ben şehit düşersem) dedi. Ben de ona 'Nasıl söz Allah göstermesin' dedim. Oğlum da 'Şehit olursam devletimiz sana sahip çıkacak hiç üzülme sen' dedi. Ben de kendisine 'Oğlum ben devletten bir şey istemiyorum senin sağlığını istiyorum, yeter ki sen sağ salim vatani görevi yap' dedim."- Annesinden helallik istediYıldız, şehidin, ölmeden önce en son annesiyle konuştuğunu, "Anne hakkını helal et, biz operasyona, göreve gidiyoruz. Belki dönemeyebiliriz" dediğini anlattı.Şehit babası Sadık Yıldız, "Türkiye dimdik ayakta durdukça bu zalimlere asla taviz verilmeyecek. Bu Türkiye'yi bölemeyecekler. Bu Türk milleti ayakta olduğu müddetçe bunların hepsinin kökü kazınacak. Bundan herkes emin olabilir" dedi.Diğer oğlu Yılmaz Yıldız'ı da 8 yıl önce 17 yaşındayken kalp rahatsızlığı yüzünden kaybettiğini anlatan baba Sadık Yıldız, şimdi tek bir kızının kaldığını söyledi.

Şehit Babası Yıldız: "Türk Milleti Ayakta Olduğu Müddetçe Bunların Hepsinin Kökü Kazınacak"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Babası Yıldız: 'Türk Milleti Ayakta Olduğu Müddetçe Bunların Hepsinin Kökü Kazınacak' - Son Dakika


Advertisement