Şehit Kızı, Bakan Davutoğlu ile Telefonla Görüştü - Son Dakika
Güncel

Şehit Kızı, Bakan Davutoğlu ile Telefonla Görüştü

Şehit Kızı, Bakan Davutoğlu ile Telefonla Görüştü

Konya'da 9 yaşındaki şehit kızı Gülnisa, kendisine "Beni manevi baban olarak kabul edebilirsin" diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı.

19.03.2012 20:00

Konya'da 9 yaşındaki şehit kızı Gülnisa, kendisine "Beni manevi baban olarak kabul edebilirsin" diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı. Bakan Davutoğlu, 9 yaşındaki şehit kızını evine davet etti.

Dün Şehitler Günü dolayısıyla Konya Şehitliği'nde düzenlenen programa katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2002 yılında Tunceli'de şehit düşen Jandarma Komando Er Selçuk Alkış'ın kızı Gülnisa Alkış'la karşılaşmıştı. Burada Gülnisa, babasını hiç görmediğini belirterek, "2002 yılında Tunceli'de şehit olmuş" demesi üzerine Bakan Davutoğlu, "Beni manevi baban olarak kabul eder misin" diye sormuştu. Gülnisa'nın da, "Evet" demesi üzerine Bakan Davutoğlu, cep telefonu numarasını şehit kızına vermişti.

Bugün okul dönüşü evde babasının resimlerine bakan Gülnisa, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradı. Telefonu açan Davutoğlu, Gülnisa ile bir süre sohbet etti. Bakanla konuştuğunu söyleyen Gülnisa, " 'Beni her zaman arayabilirsin' dedi. 'Evime de, Ankara'ya gelebilirsin' dedi. Ben de 'tamam' dedim. Ben çok sevindim. 'Beni baba olarak kabul eder misin' dediğinde şaşırdım. Ben dün babamın yanına gelmiştim. Çiçek aldığımda karşılaştık. 'Bana babanı tanıyormusun' dedi. Ben de 'görmedim hiç'

dedim. Beraber şehitlere çiçek attık. Babamın mezarını gösterdim. Beraber gittik, bana telefon numarasını verdi ve 'beni baba olarak kabul edermisin' dedi. Ben de 'evet' dedim. Bugün ilk defa aradım. Bundan sonra bayramlarda ve sık sık arayacağım" diye konuştu.

Gülnisa'nın annesi Esengül Alkış ise, kocasının 6 Mayıs 2002'de Tunceli'de şehit olduğunu anlatarak, "Oğlum 2.5 yaşındaydı, kızım ise doğmamıştı. Kızı olacağını bilmiyordu. O gün haber vermek için aradık, 'göreve gitti' dediler. O gece şehit oldu. Dün de törene gitmiştik, bakanın geleceğinden haberimiz yoktu. Çiçek alırken bakan beyle karşılaştık. Geride durdum, kızım fırladı ve bakanın elini tutmaya başladı. Aralarında sohbet ettiler. Kızım 'babamı hiç görmedim' deyince bakan bey biraz durgunlaştı ve

'baba desteğine ihtiyacın olursa beni arayabilirsin' dedi. Bu beni de çok duygulandırdı. Ben maddiyata değil, maneviyata önem veririm. Bakan bey de bunu çok güzel gösterdi. Manevi destekleri her zaman bekliyoruz" dedi.

2.5 yaşındayken babasını kaybeden Duran Samet ise, dün kendisinin de orada olmak istediğini ancak dershanede olduğu için gidemediğini ifade etti. Babası vatani görevini yaparken şehit olan Duran Samet, astsubay olmak istediğini söyledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Kızı, Bakan Davutoğlu ile Telefonla Görüştü - Son Dakika


Advertisement