Semra Özal Katilin Adını Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Semra Özal Katilin Adını Açıkladı

Semra Özal Katilin Adını Açıkladı

Geçtiğimiz haziran ayı sonunda merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal çok ilginç bir bilgi paylaşmıştı

20.06.2012 10:58  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8'inci Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra ÖzalTarabya Köşkü'nde kabul etmişti.

Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili Devlet Denetleme Kurulu raporunun yayınlanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Gül'den randevu talep eden Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ile 20 Haziran günü saat 10.30 sıralarında Tarabya Köşkü'ne gelmişti.

ŞOK İDDİA: ÖZAL'I ÖLDÜREN İSİM BELLİ

1998'de Semra Hanım'a gönderilen notta şöyle yazıyordu: "Turgut Özal'ı ilaçla öldürdüler. Katili Azerbaycan'da. İsmi Hasan Alioğlu"

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili raporunu geçtiğimiz hafta tamamladı. 2 yıllık araştırmanın sonucuna göre Özal'ın ölümünde şüpheler vardı. DDK'ya göre Özal, böcek ilacı zehirlenmesi nedeniyle ölmüş olabilirdi.

SEMRA ÖZAL'I ZİYARET EDEN AZERİ

DDK, 1998'de Özal'ın eşi Semra Özal'ı ziyaret eden sır Azeriyi de araştırdı. DDK raporunda yer alan bilgiye göre, 1998 yılında, Semra Özal'ın İstanbul Sarıyer'deki evine 34 TC 245 plakalı araçla bir kişi gitti. Kendisini Şehriyar Purnovruz olarak tanıtan gizemli Azeri, Semra Hanımla görüşmek istedi. Ancak Semra Özal, o sırada evde değildi.

ADRESTEKİ OTELDE KİMSE BULUNAMADI

Bunun üzerine Purnovruz, Semra Özal'a iletilmesi için korumalarına not bıraktı. O notta, "Turgut Özal'ı Glikonorinaid adlı ilaçla öldürdüler. Katili Azerbaycan'da. İsmi Hasan Alioğlu" diye yazıyordu. Purnovruz, notta kendi adını ve İstanbul'da kaldığı oteli de belirtti, yazıyı "Erciyes Otel, Beyazıt. Şehriyar Purnovruz, 5179185" bilgileriyle bitirdi. Semra Özal, Purnovruz'a ulaşmak için korumasını otele gönderdi. Ancak otelde kimse yoktu. Araştırmada Purnovruz'un, Türkiye'ye resmi yollarla girmediği belirlendi. Purnovruz'un geldiği 34 TC 245 plakalı araca ve sürücüsüne de ulaşılamadı.

GÖRÜŞME TAMAMLANDI: AÇIKLAMA YOK

Devlet Denetleme Kurulu (DDK)'nun 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin hazırladığı raporun ardından Semra Özal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den görüşme talep etmişti. Görüşme bugün Tarabya Köşkü'nde gerçekleşti. Görüşmeye Ahmet Özal da katıldı. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Semra Özal ve Ahmet Özal açıklama yapmadan köşkten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Semra Özal Katilin Adını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement