Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sendikalardan Kısa Kısa

Sendikalardan Kısa Kısa

Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş: "Irak’ta Türkmenlere yapılan saldırıyı kınıyoruz"

26.06.2013 14:37

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Irak'ta Türkmenlere yapılan saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ın Selahaddin kentinin Tuzhurmatı ilçesinde 13 kişinin öldüğü, 71 kişinin yaralandığı intihar saldırısını kınadığını belirtti.

Irak Türkmenlerinin göç etmesinin, böylece bölgedeki özerk Kürt yapısının güçlenmesinin amaçlandığını ifade eden Yokuş, Irak hükümetinin saldırılara kayıtsız kaldığını kaydetti.

Irak'taki saldırının sorumlularının ABD ve Kürt yönetimleri olduğunu öne süren Yokuş, Türk hükümetinin Suriye'de gösterdiği hassasiyeti Irak'taki Müslüman soydaşlara da göstermesi gerektiğini vurguladı.

-"Sözleşmelilerin tamamı ve 4/C'liler kadroya alınmalı"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, sadece 4/B'lilerin kadroya geçirilmesinin yeterli olmadığını, tüm sözleşmeli ve 4/C'lilerin kadroya alınması gerektiğini bildirdi.

Yazgan, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında sözleşmeli personel statüsündeki yaklaşık 96 bin 500 kamu görevlisinin yasama yılı bitmeden kadroya geçirileceğini açıkladığını anımsattı.

Kamudaki 4/A, 4/B, 4/C şeklindeki farklı istihtam modellerinin kamu çalışanları arasında ayrımcılık yarattığını ileri süren Yazgan, "Başbakan Erdoğan'ın yaptığı bu açıklamayı Büro Memur-Sen olarak yeterli görmüyoruz. Sözleşmeli ve geçici personel istihdamının sona erdirilmediği bir düzenleme beklentileri ve haklı talepleri yeterince karşılayacak bir içeriğe sahip olamaz. Tüm sözleşmeliler ve 4/C'liler kadroya alınmalı" değerlendirmesini yaptı.

-Sağlık-Sen taleplerini TBMM'ye taşıdı

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek ise sağlık çalışanlarının sorunlarını TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda dile getirdiklerini bildirdi.

Örnek, yazılı açıklamasında, "Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerinin komisyonda sürdüğünü belirtti.

Örnek, tasarıda yer alan maddelere ilişkin Sağlık-Sen'in görüşlerinin yanı sıra tasarıda yer almayan, ancak Sağlık-Sen'in talepleri içinde yer alan konuları bir kez daha komisyon üyelerine aktardığını ifade ederek, "Her torba yasa gündeminde sağlık çalışanları adına biz ve tüm sağlık çalışanları bu yasa çalışmalarını baştan sona ilgiyle ve umutla izliyoruz. Ama ne yazık ki şu ana kadar birkaç küçük iyileştirme dışında sağlık çalışanlarına müjdeleyebileceğimiz bir kazanım göremedik" açıklamasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleşmeli çalışanlara kadro müjdesini de hatırlatan Örnek, bu müjdenin vekil ebe hemşireleri, kamu personeli sayılmayan 3 bin civarındaki aile sağlığı çalışanlarını ve 4/C'li çalışanları da kapsamasını istediklerini de kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sendikalardan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement