Sentetik Sahadan Gelen Başarı - Son Dakika
Güncel

Sentetik Sahadan Gelen Başarı

Sentetik Sahadan Gelen Başarı

Spor sahaları bulunmadığı için şampiyonalara sentetik sahalarda yaptıkları antrenmanlarla hazırlanan Gaziantep Hokey Takımı, Muğla'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda hem erkeklerde hem de kızlarda namağlup şampiyon oldu.

21.06.2012 13:08

Spor sahaları bulunmadığı için şampiyonalara sentetik sahalarda yaptıkları antrenmanlarla hazırlanan Gaziantep Hokey Takımı, Muğla'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda hem erkeklerde hem de kızlarda namağlup şampiyon oldu. Hokey takımı aldıkları 2 kupayla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan'ı ziyaret ederek mutluluklarını paylaştı.

Hokey Federasyonu tarafından 15-17 Haziran 2012 tarihleri arasında Muğla'da gerçekleştirilen 16 Yaş Altı Açık Alan Bayan-Erkek Türkiye Şampiyonası'nda; erkeklerde Gaziantep İl Karması, kızlarda ise Nizip Halk Eğitim Spor Kulübü birinciliği elde etti. Şampiyona sonunda Gaziantep İl Karması'ndan 4 sporcu milli takıma çağrıldı. Milli takım kadrosuna dahil edilen Gaziantepli sporcular, 05-08 Temmuz 2012 tarihleri arasında Fransa'nın Chantenay şehrinde yapılacak olan "Erkekler 16 Yaş Altı Açık Alan Avrupa Şampiyonası 3. Müsabakaları"nda Türkiye'yi temsil edecek.

Şampiyon takımın mimarları olan sporcular, aldıkları kupalarla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan'ı ziyaret ederek, sevinçlerini paylaştılar ve şampiyonluk serüvenini anlattılar. Şampiyonada 16 takımın 256 sporcuyla mücadele ettiği öğrenilirken, 32 maç yapıldığı ve bu maçlarda 188 gol kaydedildiği bildirildi. Gaziantep İl Karması şampiyonada kalesinde sadece 2 gol gördü.

Sporcuları başarılarından ötürü kutlayan Yahya Şahan, başarının sentetik sahalarda yapılan antrenmanlarla geldiğini söyledi. Hokey sporunda gerekli alt yapıyı henüz tamamlayamadıklarını ve bu yönde ürettikleri projeleri yakın zamanda hayata geçirmek istediklerini dile getiren Şahan, "Bir spor branşının en güzel tarafı başarı sağlanmasıdır. Muğla'da bir şampiyona düzenlendi. İlimizi bu konuda iki takım temsil etti. Erkek ve bayan takımımız Türkiye derecesi elde ettiler. Bu başarı önemli bir başarı çünkü, bu organizasyonda yer alan sporcu kardeşlerimiz aynı zamanda öğrenci. Okullarıyla birlikte antrenmanlarını aksatmadan devam ettiler ve Türkiye Hokey Federasyonu'nun düzenlediği bu turnuvada başarı elde ettiler" ifadelerini kullandı.

Sporcuların Gaziantep'in hokeydeki başarı çıtasını yükselttiklerini kaydeden Şahan, şöyle konuştu:

"Daha çok çalışarak Türkiye şampiyonluklarını kalıcı hale getirmek istiyoruz. Bu şampiyonanın ardından 4 sporcum milli takıma seçildi. Bu işe destek sağlayan herkese teşekkür ederim. Hokey sporunun Gaziantep'te fazla bir geçmişi yok. 2007-2008 yılında başladı ve ilimizde gelişmekte olan sporlardan birisi. Hokey alt yapısına baktığımız zaman ilimizde kendine ait bir sahası yok. Çocuklarımız başarıyı sentetik zeminlerde yakaladı. Türkiye'de başarı sağlayan 5 ilden biriyiz. Bu sporcularımızın başarısını perçinleyecek alanlar oluşturmayı hedefliyoruz." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sentetik Sahadan Gelen Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement