Serhat Balcı: 'Alnımın Akıyla Protokole Çıkacağım' - Son Dakika
Güncel

Serhat Balcı: 'Alnımın Akıyla Protokole Çıkacağım'

Serhat Balcı: \'Alnımın Akıyla Protokole Çıkacağım\'

Bir dönem Serbest Güreş Milli Takımı kaptanlığı da yapan ve dünya ikinciliği bulunan 1982 doğumlu sporcu, bu olay sonrası güreşi bıraktığını belirtti.

16.08.2018 21:24

Bir dönem Serbest Güreş Milli Takımı kaptanlığı da yapan ve dünya ikinciliği bulunan 1982 doğumlu sporcu, bu olay sonrası güreşi bıraktığını belirtti. Yine de adını temize çıkarmak için mücadele vereceğini belirten Balcı "Alnımın akıyla protokolde güreşleri izleyeceğim, Türk güreşine hizmete devam edeceğim" dedi.

Yağlı güreş sezonu başladıktan sonra 29 Nisan'da Antalya Kumluca'da, 15 Mayıs'ta Yalova Fevziye'de, 1 Temmuz'da da İstanbul Sultangazi'de yapılan kontrollerde numune verdiğini belirten Balcı "Bunların hepsi temiz çıktı. 15 Temmuz'da Kırkpınar'da alınan numune sonrası idrar numunemde Metenolon bulunduğu belirtildi. Buna göre ben 1-15 Temmuz tarihleri arasında bu maddeyi kullanmışım. Kırkpınar'a 15 gün kala benim gibi ömrünü spora vermiş, yıllarca milli takımda görev yapmış tecrübeli bir sporcu böyle bir hata yapmaz. Kaldı ki 36 yaşına gelmişim, öyle bir risk neden alayım?" dedi.

Tecrübeli sporcu yiyip içtiklerine kasten ilaç katıldığı gibi komplo teorilerine ihtimal vermediğini belirterek "Şüphelendiğim şey, numune verdiğimiz yerin durumu… Hijyen açısından uygun bir yer değil. Basın tribününün arkasında tuvalet gibi bir yerde, yağın, tozun, pisliğin içinde numune aldılar. Yıkanmamıza bile izin vermiyorlar. Yağlı, kispetli şekilde numune verdik. ya numune ortamında böyle bir şey oldu yahut farkına varmadan birinin vitamini veya ilacından aldım" diye konuştu.

Sadece damla kullandım

Son dönemde sadece ilaç olarak göz damlası kullandığını belirten Balcı, "Kırkpınar öncesi gözümde iltihap oluştu. Her karşılaşma öncesi damla kullandım ancak etken maddesi Metenolon değildi. Ayrıca spor hayatım boyunca balık yağı, polen gibi doğal takviyeler kullandım ancak girdiğim onlarca doping testinden hep alnımın akıyla çıktım" ifadelerini kullandı.

B numunesini açtırmayacağını belirten başarılı sporcu "Şimdiye dek itiraz edenlerin yüzde 99'unda B numunesi de pozitif çıktı. Ancak elbette tüm haklarımı savunacağım" dedi.

'Art niyet var'

Sezon boyunca neredeyse 15 günde bir numune verdiğini ve sadece kendisinden bu kadar sık örnek alındığını belirten eski milli güreşçi şöyle devam etti: "4 kez numune alınan tek ben varım. Diğerlerinde birinde veren diğerlerinde vermedi. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Tek bensem hiçbir şey demiyorum ama benden başka var da açıklanmıyorsa bunda art niyet vardır. Bir de şu var… Pazartesi saat 15.00'te kapıma tebliğ geldi. Güreş camiası ise benden önce öğrenmişti. Pazartesi akşama kadar camiada herkes öğrendi. Salı öğlen saatlerinde TRT Spor haber kuşağında geçti. Bunların servis edilmesi de art niyettir. Düşük bir ihtimal de olsa B'yi açtırıp aklanabilirdim.  7 günlük resmi süreyi bile beklemediler. Burada da art niyet var..

'Bırakmayı düşünüyordum'

Balcı ayrıca aktif güreş yaşamına da nokta koyduğunu ancak adını temize çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğini belirtti. Tecrübeli sporcu bunun acele ve duygusal verilmiş bir karar olmadığını belirterek "Başka planlarım vardı, güreşi bırakmayı düşünüyordum. Ben 45 yaşına kadar yapmayacaktım. Son 1-2 senemdi. Bu olay başıma geldikten sonra da bu kararı almam gerektiğine inandım. Özgür irademle bıraktım. Güreşi bıraksam da bu lekeyi temizlemek isterim" diye konuştu.

Serhat Balcı şöyle devam etti: "Bu lekeyi temizlemek için mücadelemi verip, alnımın akıyla protokolde güreşleri izleyeceğim ve arkadaşlarıma destek olacağım. Bu kararımla, başkanı olduğum Güreş Birliği'ne daha fazla zaman ve mesai ayırabilirim. Belki bu leke geldi diye güç kaybı yaşayacağımızı düşünenler tam tersi durumu görünce hayal kırıklığı yaşayacaklar. Pes etmeyeceğim. Türk güreşine yönetici olarak daha büyük destekte bulunacağım. Bunda da böyle bir hayır vardır."

Tedbirli olarak TGF Disiplin Kurulu'na sevk edilen Balcı ilerleyen günlerde savunmasını yapacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Serhat Balcı: 'Alnımın Akıyla Protokole Çıkacağım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement