Şiddet Uyguladıkları Eşleri Evden Kaçınca Kayınlarını Öldürdüler - Son Dakika
Güncel

Şiddet Uyguladıkları Eşleri Evden Kaçınca Kayınlarını Öldürdüler

Şiddet Uyguladıkları Eşleri Evden Kaçınca Kayınlarını Öldürdüler

Adana'da dini nikahlı eşlerinden şiddet gördüklerini ileri sürerek baba evine dönen kadınların eşleri onları geri vermeyen kayınlarını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

20.08.2012 14:03

Adana'da dini nikahlı eşlerinden şiddet gördüklerini ileri sürerek baba evine dönen kadınların eşleri onları geri vermeyen kayınlarını öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı. Kocaların yanı sıra 5 kişi daha gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, olay Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yeniköy'de meydana geldi. 4 yıl önce iki kız kardeş Türkan ve Hanım Aslan amcasının çocukları olan Hanifi ve Ömer Aslan ile dini nikah kıyarak evlendi. Ancak evlendikten sonra iki kız kardeş eşlerinden sürekli dayak yemeye başladı. Bu duruma ancak 4 yıl dayanan kız kardeşler bir hafta önce baba Eyüp Aslan'ın (40) evine döndü. Bunun üzerine Hanifi ve Ömer Aslan eşlerini geri getirmek için kayınbabasının evine gitti. Ancak burada kızların kardeşleri Yunus (19) ve Yusuf Aslan (16), "Siz ablalarımızı her gün dövüyormuşsunuz size kız falan yok" diye eniştelerini kovdu.

Bunun üzerine Ömer ve Hanifi Aslan kayınbabalarının evinden ayrıldı. Bir hafta sonra Ramazan Bayramı'nın 1. günü Yunus (19) ve Yusuf Aslan (16) kardeşler, köy merasına inekleri otlatmaya gitti. Birkaç saat sonra ineklerin kendi başlarına köye dönmesi üzerine baba Eyüp Aslan (40) meraya giderek çocuklarını aramaya başladı. Eyüp Aslan, merada iki oğlunun cesediyle karşılaştı. Olay yerine çağrılan jandarma tarafından soruşturma başlatılırken, kardeşlerin başlarına tabancayla ateş edilerek öldürüldüğü belirlendi.

Jandarma yaptığı araştırmayla cinayeti işledikleri belirlenen 2 damat ile birlikte baba Haydar Aslan ve kardeşleri Cumali, Ömer, Hamza ve Adem Aslan'ı gözaltına aldı.

Şahıslar sorgularının ardından "cinayet işlemek ve azmettirmek" suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

Bu arada, ölen kardeşler ise Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından dün köylerinde toprağa verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şiddet Uyguladıkları Eşleri Evden Kaçınca Kayınlarını Öldürdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement