Siirt'te "Aile ve Gençlik Eğitimi" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te "Aile ve Gençlik Eğitimi" Konferansı

Siirt\'te "Aile ve Gençlik Eğitimi" Konferansı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "Aile ve Gençlik Eğitimi" konferansına konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul katıldı.

06.11.2016 12:14

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen "Aile ve Gençlik Eğitimi" konferansına konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Halit Ertuğrul katıldı.

TÜRGEV Emine Erdoğan Kız Öğrenci Yurdu Konferans Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Ertuğrul, çocukların büyüklerini rol model olarak aldığını söyledi.

Gençliğin günümüz şartlarında çok daha tehlikeli tehditlerden geçtiğini ifade eden Ertuğrul, şöyle konuştu:

"Öğretmenlik yıllarımda Hatay'da Sibel diye bir öğrencim vardı. O Sibel bir gün yaşlı bir adam yolda yürürken 10 kuruş düşürdüğünü gördü ve peşinden koşarak o parayı ona verdi. Yaşlı adam 'Evladım nefes nefese kalmışsın para sana kalsın' dedi, Sibel 'hayır dedi annem kızar', yaşlı adam 'kızmaz sakız al' dedi. Sibel 'hayır, nereden aldın o sakızı der ben bunu alamam' dedi. Sibel'in evine gittim babasının yatalak olduğunu gördüm. O anne 3 çocuğuna evlere temizlik yaparak para kazanıyor ve çocuklara bakıyor. Ama o terbiyeyi o anneden öyle bir almış ki yerde bulduğu parayı bile alamıyor çünkü anne ve babasından onu almaması gerektiğini öğrenmiş."

Konferansa, İl Müftüsü Faruk Arvas, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Ensar Vakfı Siirt İl Temsilcisi Necmettin Çiçek, TÜGVA Siirt Temsilcisi Halil Seyitoğlu, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te 'Aile ve Gençlik Eğitimi' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement