Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Siirt\'te Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Türk'ü, Kürt'tü, Arap'ı ve Laz'ı Hep Birlikte Halay Çektiler

29.10.2013 14:25

Cumhuriyetimizin 90. Yıl Kutlamaları Hükümet Meydanı önünde vatandaşların yoğun ilgisi ile kurtlanırken, Trabzon'dan Siirt'te gelen Horon Folklor ekibi ilk defa gösteri düzenledi.

Siirt'te Cumhuriyet Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bayram yoğun ilgi gösteren vatandaşlar yapılan etkinlikleri ellerine Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleri ile birlikte izlediler.

Cumhuriyet Bayramı törenleri Siirt Valisi Ahmet Aydın, 3. Komando Tugay Komutanı Halil Soysal, BDP'li Belediye Başkan Vekili Kamil Varol ile birlikte kortej aracına binerek halkın Cumhuriyet Bayramlarını kutladılar. Yapılan Kutlamaların arından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Siirt Valisi Ahmet Aydın yaptı.

Cumhuriyetin Fazilet olduğunu ve bir otak değer bütünü olduğunu belirten Vali Ahmet Aydın "Cumhuriyet Fazilettir, bir ortak değerler bütünüdür; Hiç kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf şerefli vatandaştır. Temel hak ve özgürlükler; kanunlarla çerçevesi çizilen bir sistem içerisinde, özgürce kullanılabilmektedir. Herkes, aynı geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşmaktadır" dedi.

Trabzon Siirt Gönül Kardeşliği

Cumhuriyetimizin 90. Yıl kutlamaları etkinliklerinde bu yıl Siirt'te ilk defa horon gösterisi yapıldı. Siirt yöresine ait halk oyunları ekibi tarafından yapılan gösterinin arından sahne alan Horon ekibi bayrama katılanlar tarafından büyük alkış ile karşılandılar.

Kardeş şehir olan Trabzon'dan gelen halk oyunları ekibi Trabzon yöresin ait horon oyunlarını sergilemesi büyük bir ilgi ile izlendi.

Cumhuriyet Bayramı törelerinde bu yıl farklı bir program sergilen Siirt Valiliğinin organize ettiği mini konser ise bayrama katılan vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi. Müzik öğretmenlerinden oluşan koro ekini okudukları birbirinden güzel şarkılarla davetlileri coşturdu.

Müzik öğretmenlerinin ortaklaşa okudukları "Ölürüm Türkiye'm" adlı şarkıda ise Vali Ahmet Aydın, 3.Komando Tugay Komutanı Halil Soysal ve BDP Belediye Başkan Vekili Kamil Ural ile vatandaşlar hep birlikte halay çektiler.

Tören daha sonra okulların resmigeçitleri ile son buldu.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement